KKTC meclisinde küfürlü oturum

Ana muhalefet partisi UBP yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü Meclis’i boykot etme eyleminden vazgeçerek, oturumlara katılması olaylı oldu. 


Dün meclisteki sandalyelerine oturan UBP milletvekilleri, kendi partilerinden ayrılarak Özgürlük ve Reform Partisi’ni kuran ve CTP ile koalisyon oluşturan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı’ya ağza alınamayacak küfürlerle sataştı.


UBP milletvelkilleri ve özellikle UBP Genel Sekreteri Nazım Çavuşoğlu’nun hakaretlerine maruz kalan Avcı, küfürler karşısında soğukkanlılığını korudu ve bu tavırların yanlış olduğunu belirtti.


Parlamentodaki küfürlü sataşma ülke gündemine otururken bazı siyasiler ve sivil toplum kuruluşları yaşananlardan esef duyduklarını açıkladı.


HALK PARTİSİ KURULDU


Öte yandan eski KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev, kHalk Partisi’nin kuruluş dilekçesini kurucu üyelerle birlikte bugün İçişleri Bakanlığı’na sundu.


İçişleri Bakanı Özkan Murat, partinin ülkeye ve halka hayırlı-uğurlu olması dileğinde bulundu.


Pertev, “Partiyi halka zor anlarında yeni bir umut ve çıkış kapısı olsun diye kurduk. Partinin halka, çocuklara, torunlarına hayırlı uğurlu ve Kıbrıs Türk tarihinde önemli bir sayfa olmasını diliyoruz” dedi.


Halk Partisi kurucuları, daha sonra Lefkoşa Atatürk Anıtı ve Dr. Fazıl Küçük Anıtını ziyaret ederek çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı küfürlü hakaretlere karşı soğukkanlığını koruyarak oturumda olası büyük bir kavgayı önledi…

705440cookie-checkKKTC meclisinde küfürlü oturum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.