KKTC, İngiliz suçluyu iade etti

TAK muhabirinin polisten aldığı bilgiye göre, İngiltere’de işledikleri uyuşturucu madde kaçakçılığı suçuyla ilgili olarak İngiliz polisi tarafından aleyhlerine uluslararası tutuklama emri çıkarılan İngiliz vatandaşı 47 yaşındaki Garry Robb ve annesi 72 yaşındaki Mavis Robb İngiliz polisinin talebi üzerine dün Girne’de tutuklandı.

Garry ve Mavis Robb, bu sabah KKTC polisi nezaretinde İngiliz polisine teslim edilmek üzere uçakla Londra’ya götürüldü.

“Aga Development” adlı inşaat şirketinin ortaklarından olan ve KKTC’de yaklaşık 500 İngiliz aileden konut yapma taahhüdüyle para alan, ancak yükümlülüklerini yerine getirmeyen Garry Robb, yurt dışına kaçmıştı. Yatırımlarını tamamlayacağı iddiasıyla yeniden KKTC’ye gelmek isteyen Robb, konutların altyapısı ile ilgili olarak devletin katkılarına rağmen taahhütlerini yerine getirmedi.

Mağdur İngiliz aileler İngiltere’de ve Kuzey Kıbrıs’ta Robb karşıtı lobicilik faaliyetleri yaparak Kuzey Kıbrıs’ta konut almanın riskli olduğuna dair kampanyalar başlatırken, Garry Robb’un kısa süre önce KKTC’den yurt dışına 200 bin Euro çıkardığı ve kaçma hazırlıkları olduğu da öğrenildi.

İngiliz Garry Robb’a, KKTC’de yatırım yapmaya başlamasıyla yıllar önce vatandaşlık verilmişti.

1186550cookie-checkKKTC, İngiliz suçluyu iade etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.