KKTC parlamenterler Birliği’nden ‘Downer’ protestosu

Başkan Vedat Çelik veGenel Sekreter Prof. Dr. Ata Atun imzalı protesto aynen şöyle:

“BM Genel Sekreteri’nin KKTC’deki bazı siyasi partileri dolaşması, bazı sendikalara giderek “gidişat iyi değil, sesinizi çıkarın” demesi, bazı medya kuruluşlarına ikinci ağızdan haber iletip, “aleyhte yayın yapın” mesajını iletmesi çok etik ve diplomasi ahlakına da uygun bir davranış değildir.

Özellikle KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun ve müzakere heyetinin, 2’nci Greentree toplantıları öncesinde, esnasında ve sonrasında yapıcı davranan, esneklik gösteren, öneri sunan, adaya çözüm gelmesi için uğraşan, masaya öneriler koyan taraf olmasına rağmen, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından ülkemizdeki “2’nci ağızlar, kullar ve piyonlar” tarafından suçlanmaya teşvik edilmesi, müzakerelerin geleceği açısından çokta verimli olacak bir davranış değildir.

Kıbrıs Türk halkı, 48 yıldır sürmekte olan müzakereler sürecinde bu tür kara propaganda ile çok karşılaşmıştır ve deneyimli olan halkımız da bu tür yapay propagandalara asla kanmayacak, piyon olmayacaktır.

Kıbrıs Türk tarafının tüm önerileri, bugünün gerçeklerini yansıtmak yanında, ileriye dönük vizyon içeren bir niteliğe sahip önerilerdir ve çözüme yöneliktir.
Sayın Downer’i, Kıbrıs Rum tarafının Greentree’ye, cebinde Rum Ulusal Konseyinden karar olarak aldıkları 4 “Hayır”la gitmiş ve geri dönüşte de “Hiç bir şey vermeden geri döndük” sözleri ile seçime yönelik gösteri yapmış olmaları sonrasında Türk tarafında yaptığı “kötüleyici kulis” çalışmasını kınar, Kıbrıs Türk halkından özür dilemeye davet ederiz.”

1333710cookie-checkKKTC parlamenterler Birliği’nden ‘Downer’ protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.