KKTC turizm reklamları mahkemelik oluyor

Londra’da yaşayan vatandaşların bir kısmını ‘rencide’ ettiği için yasaklanan KKTC turizm reklamları mahkemelik oluyor. En son 1999 yılında metro istasyonlarında ve belediye otobüslerinde yayınlanan KKTC turizm reklamlarının, Şubat 2005 tarihinde tekrar kullanımına izin verilmemişti.


Londra Belediyesi Muhafazakar Partili Meclis Üyesi Brian Coleman’ın girişimleriyle durdurulan reklamların mahkemelik olduğu öğrenildi. Londra Belediyesi yetkililerine yönelttiğimiz, reklamların neden yasaklandığına ilişkin ısrarlı sorularımıza, “Londra’da yaşayan insanların bir kısmının rencide olduğu gerekçesiyle” yönünde yanıt verildi.


“Londra’da yüz binlerce Kuzey Kıbrıs kökenli İngiliz vatandaşı da yaşıyor, reklamların yasaklanması onları rencide etmedi mi?” sorumuza Belediye Başkanı Ken Livingstone adına Kevin Austin (Head of Transport) imzasıyla verilen yanıtta ise, olayın mahkemeye sevk edildiği gerekçesiyle daha fazla bilgi verilemeyeceğini açıklandı.


‘HAKSIZLIĞA UĞRADIK’
KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu konuda haksızlığa uğradığımıza inanıyoruz. Transport for London ile uzun zamandır yapılan mektuplaşmaların ardından herhangi bir gelişme olmaması üzerine şimdi de yasal yollardan hakkımızı arayacağız” dedi.


Konunun asıl muhatabı olan Kuzey Kıbrıs Turizim Ofisi Direktörü Yılmaz Kalfaoğlu da, Transport for London’un mahkemeye verilmesi konusunda şu aşamada bir açıklama yapamayacağını ifade etti.


OLAY NASIL GELİŞTİ?
Kuzey Kıbrıs Turizm Ofisi’nin en son 1999 yılında gerçekleştirdiği ve Londra metroları ve yolcu otobüslerinde kullanılan KKTC turizm reklamları, Şubat 2005 tarihinde yeniden tekrarlanmak istendi. Ancak Londra Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan ve şehiriçi ulaşımı düzenleyen Transport for London, reklamlara izin veremeyeceklerini açıkladı.


Daha sonra çeşitli Rum gazetelerine açıklamalar yapan Londra Belediye Meclis Üyesi Brian Coleman, yasaklama kararını kendisinin çıkardığını açıklayarak övünmeye başladı. Londra’da bulunan ‘Rum lobisine’ yakın olduğu bilinen Brian Coleman’ın girişimleriyle yasaklanan KKTC reklemları üzerine, KKTC Temsilciliği ve Kuzey Kıbrıs Turizm Ofisi tarafından yapılan birçok yazılı başvurudan sonuç alınamadı.


Londra Belediyesi, Londra’da yaşayan halkın bir kısmının bu reklamlar nedeniyle ‘rencide olduğu’ gerekçesiyle, kararın Transport for London tarafından alındığı açıklamasını yaptı.
“1999 yılında normal bir şekilde yapılan uygulama, şimdi hangi yasak değişikle uygulamadan kalkıyor? Ayrıca Londra’da yaşayan ve reklamların yasaklanmsı karşısında ‘rencide olan’ Kuzey Kıbrıs kökenli insanların beklentileri ne olacak” yönündeki sorlarımıza yanıt vermeyen belediye yetkilileri, en son 5 Mayıs tarihinde e-posta aracılığı ile yanıt göndererek, olayın mahkeme sürecine girdiğini bu nedennle daha fazla bilgi veremeyeceklerini açıkladılar. (MUSTAFA ÇETİNKAYA)


FOTOĞRAF: Yılmaz Kalfaoğlu

780720cookie-checkKKTC turizm reklamları mahkemelik oluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.