KKTC turizmi İngiltere’de ‘acil eylem’de

Ekonomi ve Turizm Bakanlığı, İngiltere’nin Birmingham şehrinde, KKTC turizmini tanıtım ve reklam kampanyası başlatıyor.


Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, 6 Mart’ta uygulamaya konan “Acil Eylem Planı”nın tanıtım ve reklam çalışmaları başlığı altında, “reklam araçlarının çeşitlendirilmesi ve reklam kampanyalarının, Ercan Havaalanı’yla uçuş bağlantısı bulunan şehirlere öncelik verilerek tüm İngiltere’ye yayılması” genel strateji olarak belirlenmişti.


Ekonomi ve Turizm Bakanlığı, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) Mayıs ayının son haftasında Ercan-Birmingham seferlerine başlayacağını göz önünde bulundurarak, bu şehir ve civarında yaşayanları hedef alan “Birmingham’da Tanıtım ve Reklam Kampanyası Projesi”ni hayata geçiriyor.


40 BİN EVE KUZEY KIBRIS’I TANITICI BROŞÜR


Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’nın, İngiltere Ofisi aracılığı ile başlattığı Birmingham Tanıtım ve Reklam Kampanyası Projesi çerçevesinde, dış mekan panoları, şehir otobüsleri, yerel radyolar ve gazeteler kullanılırken; doğrudan postalama yöntemiyle de, hedef belirlenmiş 40 bin eve Kuzey Kıbrıs’ı tanıtıcı broşürler gönderilecek.


Birmingham çevresinde, havaalanına en çok 1.5 saat mesafedeki 40 bin haneye, Kuzey Kıbrıs turizmi, Birmingham-Ercan seferleri ve Birmingham’da düzenlenecek Kuzey Kıbrıs tanıtım etkinliği sırasında verilecek promosyonlar hakkında bilgi içeren broşür dağıtılacak.


Ayrıca, 13-15 Nisan tarihlerinde Birmingham Debenhams Mağazaları ile Bulring Shopping Mall önünde, 84 metrekarelik stant alanında düzenlenecek bir etkinlikle, tur operatörleri ile halk bir araya getirilecek.


Küçük bir Kuzey Kıbrıs turizm fuarı niteliği taşıyacak ve Anatolian Sky Holidays, CTA Holidays ve Kıbrıs Türk Hava Yolları ile Cyprus Paradise, Cyprus Premier Holidays, Diplomat Travel, Discovery Collection, Jet Tourism & Travel, Metak Holidays ile New President Holidays isimli tur operatörlerinin katılacağı etkinlikte, Kıbrıs Türk Halk Müziği canlı olarak sunulacak; el sanatlarından sepet, sele ve seramik üretimi de uygulamalı sergilenecek. Tüketicilerle yüz-yüze iletişim de kurulacak etkinliğe katılımı genişletmek amacıyla ilanlar da verilecek.


4 ÇİFTE BİRER HAFTA TATİL


Birmingham’daki tanıtım etkinliği sırasında, tüketicilerle yüz-yüze iletişim etkinliğine katılanlar arasında yapılacak çekilişle, 2 çifte; etkinliğe katılıp da tatil rezervasyonu yaptıranlar arasından yapılacak çekilişle de, başka 2 çifte, Kuzey Kıbrıs’ta birer haftalık tatil hediye edilecek.


Etkinlik sırasında veya etkinliği takip eden bir hafta içinde tatil rezervasyonu yaptıranlara da, tatilde konaklayacakları otellerde harcanmak üzere kişi başına 10 sterlinlik kupon da verilecek.


Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’nın tüm İngiltere piyasasına yönelik sürdüreceği tanıtım kampanyalarıyla, özelde tur operatörlerinin Kuzey Kıbrıs paket tatil programlarının tanıtımına ve paket tatil satışlarının artırılmasına katkı konulurken; genelde de Kuzey Kıbrıs’ın, İngiltere turizm piyasasında destinasyon olarak bilinirliğinin artırılması hedefleniyor.


OTOBÜSLERDE POSTERLER


KTHY’nin Mayıs ayının son haftasında başlayacak Birmingham-Ercan seferleri öncesinde, Birmingham’da 7 şehir otobüsü, 2 Nisan’dan itibaren, Girne Kalesi, Bellapais, Salamis, Altın Kum Plajı ve Kuzey Kıbrıs’ın endemik orkidelerini içeren posterleri gezdirmeye başladı.


Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra, Birmingham-Ercan uçak seferlerinin tüketiciye tanıtıldığı posterler, şehir otobüslerinin üzeri ile cadde ve meydan panolarında yerini alıyor. Kampanya şehir otobüslerinde 14 Mayıs-27 Haziran; cadde ve meydan panolarında ise 7-21 Mayıs 2007 tarihleri arasında sürecek.


RADYO VE GAZETELER


Birmingham Tanıtım ve Reklam Kampanyası çerçevesinde, günlük tirajlarının toplamı 522 bin olan beş gazetede, Haziran ayı sonuna kadar, haftada bir en az üç gazetede yer alacak şekilde, toplam 50 reklam yayınlanacak. Kampanya süresince yerel radyolarda ise, Nisan ayı boyunca haftada 70 kez 30’ar saniyelik toplam 560 adet reklam spotu duyurulacak.


FOTOĞRAF: Londra’daki otobüslerde KKTC turizmi deklamı ve KKTC Londra Turizm Müşaviri Yılmaz Kalfaoğlu

801520cookie-checkKKTC turizmi İngiltere’de ‘acil eylem’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.