KKTC’de 6 DP milletvekili istifa etti

Ekenoğlu başkanlığında toplanan Cumhuriyet Meclisi genel kurulunda konuşan DP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, milletvekilliğinden istifalarını sunma talebinde bulundu.


Talebin kabul edilmesi üzerine sırasıyla DP milletvekilleri Mustafa Arabacıoğlu, Hatice Faydalı, Mehmet Tancer, Hüseyin Kayım, Serdar Denktaş ve Ertuğrul Hasipoğlu söz alarak, istifa dilekçelerini Meclis Başkanı Ekenoğlu’na sundu.


DP milletvekilleri, istifa gerekçelerinde, “siyasal kirliliğin ve göstermelik demokrasinin figüranları olmayı reddettiklerini” belirterek, “demokratik kurumlarına ve özgür iradelerine yapılan müdahaleleri kabul etmeyeceklerini” belirtti.


DP lideri Serdar Denktaş da istifa dilekçesini sunarken yaptığı konuşmada, DP’nin tek isteğinin müdahale yapılmayacak bir ortam yaratılması olduğunu söyledi.


Uzlaşı elde etmek amacıyla her türlü girişimde bulunduklarını, boykot kararına rağmen erken seçim talebinde bulunmak amacıyla genel kurula dahi girdiklerini anlatan Denktaş, ad-hoc (geçici) komitelerinin devam edebilmesi için gayret sarf ettiklerini, ancak yürümediğini belirtti.


“Müdahale ve müdahalenin sonuçlarını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını” kaydeden Denktaş, iradenin yeniden Mecliste olması için tek yöntemin Meclisten ayrılma olduğu yönünde karar aldıklarını ve istifa ettiklerini kaydetti.


Denktaş, “geçmişte de benzeri müdahaleler olduğu gerçeğini kabul ettiklerini ve gereken müdahaleyi yapmadıkları için özür dilediklerini” söyledi. Bundan sonra da benzeri müdahalelerin yapılmaması için işbirliği içinde kararlar üretmek gerektiğini ifade eden Denktaş, “Bu müdahaleleri önleyici kararlar alınmazsa, 24 Nisan iradesi de sorgulanacak. Bu da bu ülkenin geleceğine dinamit koymak anlamına gelecek” dedi.

705650cookie-checkKKTC’de 6 DP milletvekili istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.