KKTC’de AKP’nin istediği oldu: Tatar kazandı

Sayım tamamlandı: Ersin Tatar yüzde 51.74 ile Cumhurbaşkanı seçildi! Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda sonuçlar açıklandı… UBP adayı Ersin Tatar, KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı oldu…

Cumhurbaşkanlığı seçimin 2. turunun galibi UBP adayı Ersin Tatar oldu. Tatar, KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı seçildi. YSK, bugün yapılan seçimde oy kullanılan 738 sandığın tümünün sonuçlarını duyurdu.

UBP adayı Ersin Tatar yüzde 51.74 oy oranı ve 67 bin 385 oyla seçimin galibi oldu. Bağımsız aday ve şimdiki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise yüzde 48.26 oy oranı ve 62 bin 858 oyda kaldı. 199 bin 29 bin seçmenin 133 bin 953’ü sandığa gitti. Katılım oranı yüzde 67,30 oldu.

SEÇİMLERE TÜRKİYE’NİN MÜDAHALESİ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kıbrıs’ta Federasyon önerilerine karşıyız” diyerek “Federasyon çözüm modeli”nin vazgeçilmez olduğunu savunan aday Mustafa Akıncı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Tufan Erhürman’a karşı olunduğunu hissettirmişti.

Tatar seçim arifesinde Türkiye dönüşünde milliyetçilere müjdeyi vererek Maraş’ın sahillerinin açılacağını söylemiş, hükümet ortağı ve başbakan yardımcısı Halkın Partisi lideri Kudret Özersay “bu karardan haberimiz yok” diyerek hükümetten çekilmişti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Akıncı da bu oldu bittiden haberi olmadığını açıklamış ve aday olmaması için kendisinin Türkiye makamlarınca tehdit edildiğini de açıklamıştı.

CTP’nin tam desteğini alan Akıncı’nın yüzde 60’ı aşan oyla cumhurbaşkanı olması bekleniyordu. Seçim sonuçları uzun süre tartışılacağa benziyor.

AKP’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs’ta iş dünyası ve kumarhanelerin de desteğini alan Tatar 5 yıl görevde kalacak.

2461470cookie-checkKKTC’de AKP’nin istediği oldu: Tatar kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.