KKTC’de hükümet güvenoyu aldı

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, ”Kıbrıs ortak vatansa bu ortak vatanın eşit tarafının Kıbrıs Türk halkı” olduğunu vurgulayarak, “Kıbrıs Türk halkının siyasal eşitliği ve ortaklığı temelinde bir sonuca ulaşmak Kıbrıs sorununun çözümünün esasıdır” dedi.


Soyer, CTP-DP koalisyon hükümetinin Cumhuriyet Meclisi’nde güvenoyu aldıktan sonra yaptığı konuşmada, güvenoyu için meclise teşekkür etti.


Bugünün Anneler Günü olduğuna işaret ederek, herkesin Anneler Günü’nü kutlayan Soyer, “Anneler Günü’nde güvenoyu alan hükümetin temel perspektifi bu memlekette her annenin beklediğine cevap vermek olacaktır. Bu da gençlerimize iş, aş, demokrasi, sevgi dolu bir yaşam ve Kıbrıs sorununda kalıcı bir barışa gitmek ve Kıbrıs Türk halkını dünya ile buluşturma mücadelesinde üstüne düşen görevleri yerine getirmektir” dedi.


Eleştirileri dikkate alacaklarını ve toplumun tüm kesimleriyle diyalog halinde olacaklarını, hükümet ortaklarının tam bir koordinasyon içinde hareket edeceğini ifade eden Soyer, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Türkiye ile işbirliği içinde olacaklarını kaydetti.


Kıbrıs sorununun çözümünde Türkiye ile ortak çıkarları ortak politikalarla ileriye götürebilmek için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Soyer, gelecek dönemin çok zor bir dönem olacağının bilincinde olduklarını ifade etti.


İnsanlara sevgiyle yaklaşmayı temel prensip edineceklerini belirten Başbakan Soyer, “21. yüzyıl dinamiği içerisinde açık ve kesin olan bir şey vardır; Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda var olması için üretken, demokratik ve girişimci bir devlet yapısına, ekonomiye ve toplumsal ilişkilere ihtiyaç duymaktayız” dedi.


Soyer, “21. yüzyıla uymak ve 21. yüzyılın gerçeklerinde Kıbrıs Türk halkının var olma koşullarının gelişmesi temel hedefimiz olacaktır” ifadesini kullandı.

679060cookie-checkKKTC’de hükümet güvenoyu aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.