KKTC’de kamu çalışanları eylemde

Sendikalar, grev sürerken, Lefkoşa’da miting de yapacak. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Devlet İşçileri Sendikası (Kamu-İş), 19 Mart Çarşamba günü memurların 08.00–12.00; öğretmenleri ise 09.30–12.00 saatleri arında grev yapacağını, tüm sendikaların üyelerinin, saat 10.00’da 10’uncu Yıl Parkı’nda (Kuğulupark) toplanacaklarını bildirdi.


Mitingin, saat 10.30’da “Kıbrıs Türk halkı için önemli olduğu” belirtilen “Dikilitaş”ta (Atatürk Meydanı) yer alacağı da kaydedildi.


5 sendika, bugün de dağıttıkları ortak bildiriyle, hükümetin icraatlarını eleştirerek tüm yurttaşları Çarşamba gün “Kuğulu Park”ta toplanmaya çağırdı.


Öte yandan, kamunun çeşitli dairelerinde örgütlü bulunan ve kendilerini “yetkisiz” olarak tanımlayan bazı sendikalar da, yetkili 5 sendikanın eylemlerine destek vereceğini, ama fiilen eyleme katılmayacaklarını açıkladı.

706990cookie-checkKKTC’de kamu çalışanları eylemde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.