KKTC’de koalisyon bozuldu

Parti yetkili organlarının değerlendirmeleri sonucunda ortaya çıkan karar önerisi, oybirliğiyle kabul edildi. Öneride, şu ifadeler yer aldı:


”CTP parti meclisi, CTP-Birleşik Güçler Meclis Grubu ve Bakanlar kurulu ile gerçekleştirdiği ortak toplantıda, yaşanan bütün süreçleri değerlendirerek DP ile oluşturduğumuz koalisyonun devamının mümkün olmadığı tespitiyle, başkan ve merkez  yönetim kuruluna istifa ve yeni hükümet oluşumu için tam yetki vermiştir”


”SIKINTILAR AŞILAMADI”


KKTC Başbakanı ve CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, açıklamasında, DP ile zorluklarla da olsa sürdürülen koalisyonun önemli başarılara imza attığını, ancak gelinen noktada bazı ciddi sıkıntıların aşılamayacağının anlaşıldığını söyledi.


Soyer, sıkıntıların giderilmesi için DP ile ”yeniden yapılandırılma” yoluna gittiklerini ancak, DP’nin bu yolu benimsemediğini açık bir tavırla ortaya koyduğunu kaydetti.


UBP Genel Sekreteri, Gazimağusa milletvekili Turgay Avcı, UBP Güzelyurt milletvekili Erdoğan Şanlıdağ, UBP Girne milletvekili Ergün Serdaroğlu, DP İskele milletvekili Mustafa Gökmen ve UBP Genel Sekreter Yardımcısı Enver Öztürk bugün bir basın toplantısı düzenleyerek partilerinden istifa ettiklerini, sağda yeni bir oluşum için harekete geçtiklerini açıklamıştı.


 “BEKLENEN BİR GELİŞMEYDİ”


Dışişleri Bakanı DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, CTP-BG Parti Meclisinin, DP ile koalisyona devam etmeme kararının, beklenen bir gelişme olduğunu söyledi.


Krynica Ekonomik Forumu’na katılmak üzere Polonya’da bulunan Denktaş, gelişmelerle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, CTP Parti Meclisinin böyle bir kararı kendisi yurt dışındayken almasının hayal kırıklığı yaratmadığını, bunun önceden bilindiğini söyledi.


Gün boyunca parti yetkilileriyle sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Denktaş, CTP’nin, bazı milletvekillerini istifaya teşvik ettiğini bildiklerini ve bunu etik bulmadıklarını söylemekle yetindi. Denktaş, pazartesi günü partisinin yetkili organlarının toplanacağını ve gerekli açıklamanın bu değerlendirmelerden sonra yapılacağını kaydetti.
 


İLGİLİ SÖYLEŞİ: Serdar Denktaş: Mal mülk davaları en zor sorun

692450cookie-checkKKTC’de koalisyon bozuldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.