KKTC’de kumara fuhuş da eklendi

Milliyet Gazetesi’nde yer alan haber şöyleydi:


”Bir zamanlar ‘kumarhaneleri’ ile ünlü KKTC de, son dört yıl içinde fuhuş sektöründe ciddi artış olduğu belirlendi.
İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre; KKTC’de bulunan 39 gece kulübünde, 311 konsomatrisin çalıştığı belirlenirken, 8 ayrı ülkeden gelerek burada konsomatris olarak çalışan kadınların da yasal olmayan fuhuşa yöneltildiği öne sürüldü.


KAZANCIN ÜÇTE BİRİ
Tempo dergisinin son sayısında yer alan habere göre; KKTC’ye fuhuş sektöründe çalışmak üzere gelen kadınların arasında Moldovalılar çoğunlukta.
Haberde “Dansçı aranıyor” ilanlarına başvurarak KKTC’ye gelen ve fuhuşa sürüklenen kadınlar, bu yolla kazanılan paranın üçte birini alırken, geri kalanının da patronun cebine girdiği belirtildi.


KIZ VERGİSİ
Hastalık nedeniyle sınır dışı edilenlerin, sıkı denetim olmadığı için Türkiye’de çalıştığını söyleyen bir işletmeci ise şöyle konuştu:
“Biz devlete, çalışan her kız için 357 milyon lira vergi ödüyoruz. Bu vergi miktarını devlet her kızın ayda 1 milyar 150 milyon kazandığını hesap ederek belirledi. Benim kulübümde altı kız çalışıyor. 10 kız çalıştıran bir kulübün aylık olarak devlete verdiği para miktarı 9 milyarı buluyor. Buna ‘kız vergisi’ diyoruz. Bunun dışında çalışma izinleri, düzenli muayeneler için de devlet akıl almaz paralar alıyor bizden.”


Haberde, resmi kuruluşların yasal olarak KKTC’de fuhuşun olmadığını söylemelerine karşın, uygulamaların tam tersi olduğu öne sürülürken, bu gece kulüplerine şehir dışında faaliyet göstermeleri şartıyla ruhsat verildiği de belirtildi.”


 

674900cookie-checkKKTC’de kumara fuhuş da eklendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.