KKTC’de tarihi gözyaşları

Dünyanın bir başka ülkesinde göremeyeceğimiz örnekleri KKTC’de yaşadığımız son günlerde, ülkesini temsil eden, ülkesini korumak ve güçlendirmek için yemin eden bir Cumhurbaşkanı, ülkesinin kurulduğu gün üzüntüsünden ağladığını itiraf ediyor. Duy da inanma !

İtiraf.com gibi internet sitelerde bile göremeyeceğiniz bu durumun vehametini defalarca yazıp anlatmaya çalıştığımız halde, özellikle Türkiye’deki bazı dostlarımıza derdimizi anlatmakta zorlandık. Şimdi herkes gördü ki, temsil ettiği devlete inanmayan bir Cumhurbaşkanı ile KKTC’nin tanıtılması ve güçlendirilmesi mümkün değildir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği gün olan 29 Ekim kutlamalarındaki konuşmasında defalarca BM’den, BM parametrelerinden, AB’den, “sözde” Kıbrıs Cumhuriyeti’nden, Kıbrıs sorunu ve çözüm sürecinden, Rumlardan, trenlerden ve lokomotiflerden bahseden KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, inanmayacaksınız, KKTC’den hiç söz etmedi. KKTC ismini ağzına bile almadı. Bir defasında “bizim cumhuriyetimiz” dedi, ancak KKTC diyemedi. Temsil ettiği devletin ismini söyleyemeyen, KKTC diyemeyen KKTC Cumhurbaşkanı, devlet, egemenlik, millet ve bağımsızlık sözcüklerini de kullanmadı. Bu haliyle KKTC Cumhurbaşkanı Talat’ın konuşması, 29 Ekim törenlerinde yapılmış en ibretlik konuşmalardan birisi olarak tarihe geçti.

KTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça, Cumhurbaşkanı Talat’ın bir daha seçilemeyeceği dönülmez akşamın ufkuna yaklaşıyoruz. Her gün hata üstüne hata yapmakta olan KKTC Cumhurbaşkanlığı kadrosu, Talat’ın göz yummasıyla şımarmaya ve kendi başlarına Cumhurbaşkanı adına açıklamalar bile yapmaya da başladı. Bir danışmanın Cumhurbaşkanlığı adına açıklama yapacak noktaya gelebilmesi gösteriyor ki, KKTC Cumhurbaşkanlığı kadrolarında bir yönetim zaafiyeti sorunu vardır. KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm kadronun yeniden gözden geçirilmesi zamanı yaklaştıkça, yerine seçilecek ismin Talat’ta farkının ne olacağını merak etmeye başladık.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat’ın yerine seçilecek yeni isim, Talat’ın kadrosuyla çalışıp çalışmayacağı, Talat’tan farkının ne olacağı, başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerle ilişkilerini nasıl kurgulayacağı konusunda açıklama yapmak durumundadır. KKTC’de ortaya çıkacak ciddi Cumhurbaşkanı adaylarına bu konuda sorumluluk düşmektedir.

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en güçlü Cumhurbaşkanı adayı, UBP’nin adayı olacaktır. KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu’nun adaylığı halen kesinleşmese de parti yetkililerinden adaylığına ilişkin bazı açıklamalar gelmeye başladı. Tahminim, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu’nun UBP Cumhurbaşkanı adayı olacağıdır. Doğru olan da Sayın Eroğlu’nun bu kritik dönemde aday olmasıdır.

Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğine inandığım KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu’na açık bir çağrıda bulunmak istiyorum:

KKTC Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz takdirde, KKTC ismini telaffuz etmekten çekinen bir Cumhurbaşkanı’ndan devralacağınız Cumhrubaşkanlığı makamında kırmızı çizgilerinizin ve temel politikalarınızın nelerin olacağını kamuoyuna açıklayınız. Bu, sizin farkınızı ortaya koyacaktır. Herşeyden önce de yemininize bağlı kalacağınızı söyleyiniz.

KKTC’de Cumhurbaşkanı Talat’ın bu kafayla ve bu ekiple Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eski partisi gibi tarihi bir yenilgiyle karşılaşacağına adım gibi inanıyorum. KKTC’nin kurulduğu gün üzüntüsünden ağlayan bir kişinin, inanmadığı ve savunmadığı Cumhurbaşkanlığı koltuğundan ayrılınca gülümsemesini, hatta çığlıklar atarak sevinmesini bekliyorum. Hepimiz, KKTC Cumhurbaşkanlığı makamından seçimler sonucu indi(rildi)ğinde Talat’ın bu sevincine karşılık vereceğimize söz veriyoruz.

670890cookie-checkKKTC’de tarihi gözyaşları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.