”KKTC’de turistleri kalıcı kılmalı”

– Çalışma alanlarınızı anlatır mısınız?


– Londra’da inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Senelik 100 milyon Sterlin gibi bir ciromuz var. Üç yıl önce Kıbrıs’ta da yatırım yapmaya karar verdik. İlk yıl araştırma ve alt yapı hazırlığıyla geçti. Önce 6 villa yaptık. Her iki üç ayda yeni bir proje başlatıyoruz. Şu andaki projelerimiz gelecek Ağustos’a kadar 750 ünite konut yapımı var.


– Değişik alanlardaki projeleriniz neler?


– Otel projemiz var. Şu anda Kıbrıs’ta değişik anlayışlı bir otel yapıyoruz. Tek ve üç yatak odalı dairelerden oluşan yatırım amaçlı otel yapıyoruz. Kullanıcıları otel olarak da kiraya vererek gelir sağlayabilecekler. Kendi işimize ortak alarak, ev sahibine yatırım olanağı sağlıyoruz… Bu yeni bir anlayış… Ayrıca KKTC’de yatak kapasitesini artırarak turizme de hizmet etmiş oluyoruz. Rum Kesimi’nde yatak sayısı 100 bini geçkinken, bizde yalnızca 10 bine yakındır… İzolasyonun kaldırılması, direk uçuşların başlaması durumunda KKTC’de turizmin artacağı öngörüsüyle yatak sayısının da artırılması gerekmektedir… Türkiye’den de teknik eleman sağlıyoruz. Ayrıca tersane kuruyoruz.


– Kıbrıs Türk Hava Yolları’na (KTHY) da talipsiniz sanırım…


–  KTHY’nin özelleştirilmesinde hisselerinin halka açılmasını istiyoruz… Biz de KTHY’den hisse almak için hazırız…


– Kazançlı olduğu için mi Kıbrıs’a yatırım yapıyorsunuz?


– Kıbrıslı bir Türk olmamın yanısıra potansiyel gördüğüm için Kıbrıs’a yatırım yapıyorum. Sürekli araştırma içindeyiz. Kıbrıs’taki yatırım için sürekli eleman alarak istihdam yaratıyoruz. KKTC’de 10 bin square food boyutunda bir merkez inşa ediyoruz.


– Sizin Rumlara ev satışına dikkatli olunmasını konusunda uyarınız var. Ama İngilizlere ev satmaya çalışıyorsunuz. Bu bir çelişki değil mi?


– Benim görüşüm şudur. İngilizlere ev satılmasın diyorlar. Zaten satılsa bile yani Akdeniz’i ele alalım. İspanyasından tut İtalyasına turistler ev alıyorlar. Ev alan turistleri kalıcı görmek gerekir… Ben diyorum ki bunlara karşı olmayalım… Bence bunun hiç bir zararı yok. Rum tarafına gelince, bunların içinde bizim tarafı beğenip kalmak isteyen bir kaç Rum varsa, bizim tarafta para harcamak istiyorsa, nasılsa bizim Türkler öbür taraftadır, gelip kalsınlar.


Ben diyorum ki bazılarımız Rumlarla iş yapıyor. Rumlarla iş yapıldığında Rumların eline bazı büyük çapta tapular geçiyor… Bazıları tapuları spekülasyon amaçlı ellerinde tutuyorlar. İleride aleyhimize kullanılabilir diyorum…

729210cookie-check”KKTC’de turistleri kalıcı kılmalı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.