KKTC’deki kumarhaneler seçim öncesi Tatar’ı işaret etti

En önemli gelir kaynağı turizm olan KKTC’deki kumarhaneler 18 Ekim Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi bir bildiri yayınladı.

Kısa adı CİB olan Casino İşletmecileri Birliği bildirisi şöyle:

“KKTC’nin dünyaya açılan kapısı, diğer bir deyişle nefes borusu olan Anavatan Türkiye’mizin, ülkemize yapmış ve halen devam eden altyapı yatırımları sayesinde elde edilen ekonomik gelişmeyi kimse inkar edemez.

Ekonomimizden, güvenliğimize, sağlımızdan eğitimimize kadar her an yanımızda olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir zeminde devam etmesi ülkemiz için olmazsa olmaz bir koşuldur.

Kritik bir noktaya gelen gerek Kıbrıs müzakereleri gerekse Doğu Akdeniz’de devam etmekte olan hidrokarbon çalışmalarında yanımızda duran, haklarımızı koruyup bizlere destek olan Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle zarar görmesine müsaade etmemeliyiz

KKTC halkının, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde bu hassasiyetleri göz önüne alarak, KKTC-Türkiye ilişkilerini saygı ve sevgi içerisinde yürütecek adaya oy vereceğinden eminiz. Gelecek güzel günler Türkiye ile birlikte ülkemiz KKTC’nin olacaktır ”

KITOB da bildiri yayınladı

Kumarhanecilerden sonra Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) da Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Pandemi döneminde Türkiye’nin KKTC turizminin yanında olduğu, gerek küçük otellere hibe programı, gerekse istihdam katkılarına direk destek vererek istihdamın devam etmesine katkı koyduğu belirtilen açıklamada şöyle deniyor:

Yapılan bu desteklerin KKTC turizmcisi tarafından asla unutulmayacağını ifade eden Birlik, Türkiye’nin varlığının önümüzdeki zorlu süreçte en büyük destekleri olmaya devam edeceğini, kan bağı olan iki devletin birbirine her alanda sahip çıkmasının sadece ekonomik olarak değil aynı zamanda manevi olarak da büyük anlam taşıdığını söyledi.

Birlik açıklamasına şöyle devam etti:

“18 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanlığının ikinci tur seçimi olacaktır. Bu seçim sadece KKTC turizm camiası için değil, aynı zamanda tüm Kıbrıs Türk toplumu için de çok önemlidir.

Halkımızın hassasiyet ile kendi varlığı ve geleceği için, Anavatan Türkiye ile saygı ve sevgi çerçevesinde çalışacak adayı seçeceğinden eminiz.

Kıbrıs Türk halkı, kazanan adayın bizi tek tanıyan ve zor günlerimizde tek yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti ile dost ve kardeş iki ülke olarak üçüncü diğer ülkelere karşı haklarımıza sahip çıkması ve ilişkileri en güçlü seviyede tutması gerektiğinin bilincinde olmalıdır.”

2460670cookie-checkKKTC’deki kumarhaneler seçim öncesi Tatar’ı işaret etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.