KKTC’li şampiyonlar Londra’da turnuvada

Turnuvanın kordinatörlüğünü yapan KKTC Londra Temsilciliği Basın Ataşesi Hüseyin Özel’in açıklaması aynen şöyle:


“KKTC Kıbrıs Türk Futbol Fedarasyonu Lig Şampiyonu Çetinkaya Türk Spor Kulübü ve Kupa Şampiyonu Türk Ocağı furbol takımları ile Türk Toplumu Futbol Federasyonu Lig Şampiyonu Akıncılar Spor Kulübü ve Kupa Şampiyonu Mehmetçik Spor Kulübü bu yıl ikincisi düzenlenecek olan turnuvada 26 – 27 Mayıs tarihleri arasında Londra`da karşı karşıya geliyorlar.


İngiltere’de yaşamakta olan Kıbrıs Türk Toplumu ile KKTC halkı arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek, her alanda daha güçlü bağlar oluşturmak amacı ile KKTC Hükümeti, İngiltere’deki Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütleri ile işbirliği içerisinde çeşitli etkinliklerin düzenlenmesini kararlaştırmıştı.


Bu karar ışığında, KTFF Lig ve Kupa şampiyonları ile TTFF Lig ve kupa şampiyonları 26 – 27 Mayıs 2007 tarihleri arasında Armadillo Stadium’da düzenlenecek olan futbol turnuvasında karşı karşıya gelecekler.


Turnuvanın organizasyonu KTFF ile TTFF tarafından gerçekleştirilirken, turnuvanın kordinatörlüğü KKTC Londra Temsilciliği Basın Ataşesi Hüseyin Özel tarafından yürütülmektedir.


Turnuvanın daha sağlıklı ve katılımlı olması amacı ile KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Mehmet Erenler’in organisazyonu ile Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları da turnuvaya çeşitli gösterileri ile katkı koyacaklar. Bunlara ek olarak, turnuva organizasyonuna Londra Türk Radyosu, Toplum Merkezi, İngiltere Kıbrıs Türk Örgütleri Konseyi, Toplum Postası ve Londra Gazete de destek vermektedir.


KKTC Hükümeti İngiltere Kıbrıs Türk Toplumuna verdiği önemi vurgulamak amacı ile turnavaya en üst düzeyde katılacaktır. Bu amaçla KKTC İçişleri Bakanı Sn. Özkan Murat ile eski Spor ve Gençlik Bakanı CTP-BG milletvekili Sn. Özkan Yorgancıoğlu  24 Mayıs 2007 tarihinde Londra’ya geliyor.


KKTC’den gelecek olan ve sporculardan oluşan ayrı kafileye KKTC Başbakanlık Müsteşarı Sn. Öntaç Düzgün başkanlık ediyor. Kafilede KTFF Başkanı ve yetkilileri, kulüplerin yöneticileri ve sporcuları ile basın bulunmaktadır. Kafile ayrı bir uçakla 24 Mayıs’ta Londra’ya gelecek.”

802640cookie-checkKKTC’li şampiyonlar Londra’da turnuvada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.