KKTC’li futbolcular ambargo için soyundu

Daha önce Londra ve KKTC’de seçilen 12 Kıbrıslı Türk futbolcu, gelecek ay çıkacak ”Ambargolara Şut! (Balls to Embargoes!)” posteri için bugün objektiflerin karşısına geçti.


Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin kurduğu ”Embargoed!” isimli sivil toplum kuruluşunun girişimleriyle, spor ambargolarını protesto etmek amacıyla hazırlanacak posterin çekimleri, Girne’deki Jasmine Court Hotel’de yapıldı.


”Embargoed!”den verilen bilgiye göre oyuncular, tümüyle soyunarak, mahrem yerlerini, kampanyanın sloganını taşıyan ”Ambargolara Şut! (Balls to Embargoes!)” pankartıyla kapatarak, poster çekimleri için poz verdi.


Bu posterlerin, FIFA’nın KKTC aleyhine uyguladığı ve dostluk maçlarında yer almalarına bile uygulanan yasaklara karşı başlatılan bir dizi eylemin ilki olacağı belirtildi.


İkinci eylemin ise 10-11 Aralık tarihlerindeki maçlara, Londra ve Kuzey Kıbrıs’taki oyuncuların kollarında ”Ambargo Altında” yazan bantlarla çıkması olacağı kaydedilen ”Embargoed!” açıklamasında, ”Bu eylem BM İnsan Hakları Günü ve Dünya Kupası finalleri kura çekimine denk gelmektedir” denildi.

684760cookie-checkKKTC’li futbolcular ambargo için soyundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.