KKTC’nin kuruluşu Londra’da kutlandı

KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ve eşi Sevhal Köprülü’nün ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi Bernev Alpogan, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, KKTC’nin Londra Başkonsolosu Serap Destegül, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi başkanı Akmen Sıtkı, Başbakan Derviş Eroğlu’nun kızları Resmiye Canaltay ve Aslı Eroğlu, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’un çocukları Sıla ve Salih Özgürgün ile ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

“BAKAN: KALBİMİZ SENİNLE”

Resepsiyonda konuşan KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin KKTC’nin parçası olduğunu belirterek, bu vatandaşların her zaman adaya dönmesini sağlamak istediklerini, ancak sorunun KKTC’deki zorluklar ve bürokrasiden kaynaklandığını söyledi.

Saner, KKTC hükümetinin bürokrasinin etkisini azaltmaya çalıştığını ve böylece bütün Kıbrıslı Türklere ve yatırımcılara adada daha büyük fırsatlar sunmayı hedeflediğini belirtti.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere de seslenerek “coğrafi olarak birbirinden uzak yerlerde yaşansa da kalplerin birlikte olduğunu” vurgulayan Saner, “İngiltere’ye ya da başka ülkelere göç eden bütün akrabalarımızı seviyoruz. Biz adaya dönerek, bizimle birlikte yaşamanızı istiyoruz. KKTC’yi hiç ziyaret etmemiş kişileri de güneşi, denizi, kumu ve tarihi keşfetmeleri için KKTC’ye davet ediyorum” dedi.

KKTC’nin bu hafta Londra’da yapılan dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan “World Travel Market” (WTM) fuarına katıldığını ve fuarda stantlarla temsil edildiğini belirten Saner, WTM fuarında KKTC’yi tanıtma fırsatı bulduklarını da dile getirdi.

“GURUR, SEVİNÇ VE HEYECANLI KUTLUYORUZ”

KKTC’nin Londra Temsilcisi Kemal Köprülü de, KKTC’nin 26. kuruluş yıl dönümünü her yıl olduğu gibi büyük bir gurur, sevinç ve heyecanla kutladıklarını söyledi.

Köprülü, Kıbrıs Türk halkının uzun yıllar boyunca verdiği mücadele sonucunda, Türkiye’nin de sonsuz desteğiyle özgür ve insanca yaşamak için, 15 Kasım 1983’de KKTC’nin kurulduğunu söyledi.

“Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda hak ettiği yeri alabilmesi için çaba sarf etmek hepimizin görevidir” diyen Köprülü, İngiltere’de yaşayan vatandaşların da KKTC’nin ayrılmaz parçası olduğunu belirtti.

Köprülü, İngiltere’de yaşayan KKTC vatandaşlarının KKTC ile mevcut bağlarını güçlendirmelerinin, birlik ve dayanışma içinde olmalarının, KKTC’yi çok daha güçlü kılacağını sözlerine ekledi.

827160cookie-checkKKTC’nin kuruluşu Londra’da kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.