KKTC’nin yeni temsilcisi basınla tanıştı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Londra Temsilcisi Kemal Köprülü, yakın zamanda başladığı ”önemli ve zor Londra Temsilciliği görevini” en iyi şekilde yerine getirmek için tüm mesleki tecrübe ve enerjisini ortaya koyacağını söyledi.
 Temsilcilik görevini devraldıktan sonra ilk basın toplantısını düzenleyerek Londra’daki Türk gazetecilerle tanışan Kemal Köprülü, KKTC’nin pek çok önemli ülkelerdeki uygulama birimleri içinde Londra Temsilciliği’nin en önemli merkezlerden birini oluşturduğuna işaret etti.


Görevi sırasında İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere temsilcilik vasıtasıyla kesintisiz hizmet verilmesine devam edileceğini belirten Köprülü, ”KKTC ve Londra’daki Kıbrıs Türk toplumu arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik olarak özellikle kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri hayata geçirmek için şimdiden çalışmalara başlamış bulunmaktayım” dedi.


Diğer yandan, özellikle siyasi konularda çaba sarf edilirse önemli kazanımlar elde edilebileceğine de inandığını belirten Köprülü, bu nedenle İngiltere Parlamentosu ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde yeni temaslar kurmanın da öncelikli hedefleri arasında bulunduğunu kaydetti.


Geçen hafta Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan’ı ziyaret ettiğini ve Büyükelçilik çalışanlarıyla tanıştığını da belirten Kemal Köprülü, gelecek günlerde bu tanışma ziyaretlerini sivil toplum kuruluşları ve toplumun diğer temsilcilerini  ziyaret ederek sürdüreceğini ifade etti.


Köprülü, görev süresi boyunca Londra’daki Türk basın mensuplarıyla uyum ve işbirliği içinde olmayı umduğunu da belirtti.


Kemal Köprülü, basın toplantısının ardından basın mensupları için bir tanışma kokteyli verdi.

778240cookie-checkKKTC’nin yeni temsilcisi basınla tanıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.