KKTC’nin yeni temsilcisi koltuğunda

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Londra’daki görevine Türk basın mensuplarıyla tanışarak başladı. Temsilcilik makamında yapılan toplantıda KKTC Londra Konsolosu Mustafa Beyazbayram, Diplomatlar Tahir Tahir, Müjde İnançoğlu, Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay da hazır bulundu. 1998-2001 yılında konsolos olarak görev yaptığı Londra’ya yeniden dönmekten büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu kaydeden Oya Tuncalı, öncelikli hedefinin “ Ülkesinin tanıtılması” olduğunu, bu amaçla 27 yıllık hizmet tecrübesini daha ileri götürmeye çalışacağını belirtti. KKTC Temsilcisi,“ Ülkemizi ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın ortak zeminde anlaşmasını istiyoruz. Bireysel başarılar ve çok başarılı sivil toplum örgütlerimiz var… Bunu toplumun her kesimine yaymak bizi sevindirir” mesajını verdi.

‘TAKIM ANLAYIŞI İÇİNDE HAREKET EDECEĞİZ’

Makamında gazetecilerle tek tek tanışıp, konuşan Tuncalı, yaptığı konuşmada, farklı yer ve hizmetlerde görev yaptıktan sonra Londra’da yeniden göreve başlamanın heyecanı içinde olduğunu belirtti, şunları söyledi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yurtdışında 21 temsilciliği vardır. Ancak Birleşik Krallık temsilciliğimizin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Burada çok sayıda soydaşımız yaşıyor. Londra’nın başkent oluşu, yoğun bir Türk nüfusunun yaşaması, vatandaşlarımızın oldukça dinamik olması bu önemi arttırıyor.27 yıllık hizmet tecrübemle bunu daha da ileriye götürmeye çalışacağız. Ülkemizin tanıtılması öncelikli hedefimizdir. Takım anlayışı içinde hareket edeceğiz. İngiltere’de Kuzey Kıbrıs’tan binlerce vatandaşımız var. Bunlar çeşitli iş dallarında, akademisyen, işadamı, hukukçu, sanatçı, doktor çeşitli meslek dallarında. Bu vatandaşlarımızın birçok meslekte yükselip, lider konuma gelmeleri bizi gururlandırıyor. Kişisel başarıları toplumumuza gurur veriyor. Toplumun tamamını ilgilendiren konularda muhtelif derneklerin ortak zeminde buluşması, kuşkusuz topluma sağlanan faydaları artıracaktır. Kültür, spor, sanat açılımı yapıp, bunları artırmak amacındayız. Ülkemizin, kültürümüzün tanıtımını daha fazla yapmak önceliklerimiz arasında. İngiliz Dışişleri Bakanlığıyla çalışma ve ilişkilerimizi daha geliştireceğiz. İngiliz belediyelerine meclis üyesi olarak seçilmiş soydaşlarımızla ortak çalışma sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde okullarımızı, sivil toplum örgütlerini ziyaret edip, tanışacağız. Etkinliklerine katılacağız. Önümüzdeki hafta 21 Şubat’da Kuzey Londra’da Regency Banqueting Hall’da tanışma toplantısı düzenledik. Orada toplumumuzun temsilcileriyle biraraya geleceğiz.”

‘VİZE KONUSU BENİMLE İLGİLİ ŞAHSİ BİR SORUN DEĞİLDİ’

İngiliz 17 milletvekilinin parlamentoda KKTC aleyhine verdiği önerge konusundaki soruya KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, “ Bizim kendi lobimiz olduğu gibi, karşı tarafın da olacaktır. Bir takım girişimler yapıldı. İlerleyen günlerde daha olumlu cevaba gidebilmemiz için beklemek lazım. Sonuçlarını aldık girişimlerimiz” yanıtını verdi. Londra’ya gelişindeki gecikmenin, vizelerin Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiserliği’nde değil, Mayıs 2010’dan itibaren Roma’dan İngiliz İçişleri Bakanlığı tarafından verilmeye başlanmasından kaynaklandığını kaydeden Tuncalı, “ Bu benimle ilgili şahsi bir sorun değil. İngiliz Yüksek Komiserliği’nin yardımlarından çok memnunuz, benzeri durum öğretmenlerimizin başına da geldi. Bundan sonra bu sıkıntı aşılmıştır. Yeni uygulama diplomat olarak bana rastladı” dedi.

İNGİLTERE’DEKİ TÜRK TOPLUMUNA MESAJ

Türkiye Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ü de makamında ziyaret edeceğini söyleyen Oya Tuncalı, İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumuna şu mesajı verdi; “Birlik ve dayanışmanın artırılması, ülkemizi ilgilendiren konularda ortak zeminde anlaşmaları en büyük isteğimiz. Daha güzel günlere ulaşmayı istiyoruz.”

840690cookie-checkKKTC’nin yeni temsilcisi koltuğunda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.