KKTC’ye “Birlikte ne yapabiliriz” gezisi

Yaşarata, Londra’daki Kıbrıs kökenli işadamlarının dayanışma örgütü olan CTCC’nin Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik atılımı sağlamasını arzu ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“CTCC çatısındaki farklı sektörlerden 20’ye yakın yatırımcılarımızla Nisan ayında Kuzey Kıbrıs’a gideceğiz. Amacımız birlikte neler yapılabileceğini konuşmak. İşbirliğimiz sinerji yaratabilirse Kuzey Kıbrıs’ın istihdamı ve yaşam standartına da katkı sunmayı başarmış oluruz. Ziyaretimizde başta cumhurbaşkanı ve başbakanın da içinde bulunduğu siyasilerle ile Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) başta olmak üzere işdünyasıyla görüşmeler yapacağız.”

CTCC olarak İngiltere’nin Kuzey Kıbrıs’a izolasyon uygulamasını haksız bulduklarını vurgulayan Yaşarata 100 bin imzanın yer alacağı imza kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı.
Yaşarata şunları söyledi:

“CTCC bir baskı grubu olarak Kuzey Kıbrıs’taki dışa yönelik ticari ve sanayi faaliyetlerin rahat yapılabilmesi ve direk uçuşların gerçekleşmesini talep ediyor. İngiltere Kuzey Kıbrıs’a uygulanan bu ekonomik izolasyonunu bir AB yaptırımı olarak görüp kulağının üzerine yatamaz. Kıbrıs’ta üçüncü garantör ülke olarak, adanın bir yarısının siyasi nedenlerle ekonomik olarak cezalandırılmasına katılması büyük haksızlıktır. Başbakan David Cameron’un da masasına gelebilecek şekilde ‘100 bin imza’ kampanyasıyla ‘Kuzey Kıbrıs’a yönelik izolasyona hayır!’ diyeceğiz…”

Güney Kıbrıs’taki başkanlık seçimlerinin adadaki barış sürecini etkilemesini beklemediğini belirten Yaşarata, “Ne yazık ki Kıbrıs sorunu adadaki iki halkın sorunu olmaktan başta Türkiye, YUnanistan ve ABD olmak üzere uluslararası güçlerin bir sorunu olmuştur. Bu güçlerin kendi genel sorunları içinde de küçük bir yer tutmaktadır. Ne zaman bu güçler Kıbrıs sorununu çözmek için gerçekci ve istekli davranır, sorun da o zaman çözülür” diye konuştu.

Premier Holidays’in de direktörü olan Yaşarata, Kuzey Kıbrıs’daki ekonomik hamlelerin siyasi rahatlama ve toplum refahına da katkı yapacağını öne sürdü.

847220cookie-checkKKTC’ye “Birlikte ne yapabiliriz” gezisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.