KKTC’ye uçan Pegasus’un reklamına karşı çıktı

Londra Büyükşehir Belediyesi’nin Muhafazakar Partili üyesi Brian Coleman’ın, metro duraklarında yer alan Pegasus Türkiye ve KKTC uçuş reklamlarının ‘Rumları rahatsız ettiği’ gerekçesiyle kaldırılması için başlattığı kampanyaya değinen Tuncalı ‘Geçmişte benzer bir davayı kazandık’ dedi. Temsilci bu konu ile Londra’daki turizm büroları aracılığıyla yakından ilgileneceklerini duyurdu.

Kampanyasında Türkiye’nin 1974 harekatı nedeniyle Kuzey Kıbrıs’da pek çok ailenin evini kaybettiğini belirten Coleman, herkesin TFL yöneticilerinden Peter Hendy’e Pegasus reklamlarının iptal edilmesi için mektup yazmasını istedi.

KKTC’nin çiçeği burnundaki Londra Temsilcisi Oya Tuncalı

Barones Meral Huseyin Ece bunu Kuzey Kıbrıs toplumuna atılmış bir tokat gibi gördüğünü belirterek, ‘Brian Coleman seçmenleri tarafından çözüm getirmesi için seçildiği görevlerine yoğunlaşmalı’ dedi.

Coleman buna benzer bir kampanyayı 2004 yılında Kuzey Kıbrıs’a karşı başlatarak, mahkemeye intikal eden süreç sonunda davayı kaybetmişti. Dava sonucunda Londra Ulaşım Kurumu, kaybetmeleri nedeniyle 154 bin sterlinlik mahkeme masraflarını ödemek zorunda kalmıştı.

FOTOĞRAF: Londra Büyükşehir Belediyesi’nin Muhafazakar Partili üyesi Brian Coleman

840820cookie-checkKKTC’ye uçan Pegasus’un reklamına karşı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.