Köşk’te Terör Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


”Bugün Kayseri’ye gidecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız oyunu kullandıktan sonra Ankara’ya dönecekler, akşam saat 20.00’de de Çankaya Köşkü’nde geniş katılımlı bir terör zirvesi düzenleyeceklerdir.


KİM NE DEDİ?


CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:  ‘Türk milleti kararlıdır, devletimiz kararlıdır. Bu kararlılığın neticesinde bu iş bitecektir.


BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN: Bildiğiniz gibi dün gece yarısı başlayan ve şu anda da devam eden çatışmalar süreci içinde saat 12.15 itibariyle Genelkurmay 2. Başkanımızdan aldığım habere göre 12 şehidimiz var ve öfkemiz çok fazla.


DIŞİŞLERİ BAKANI ALİ BABACAN: Dikkatle, soğukkanlılıkla ve benzersiz bir kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dilerim. Onları yakan ateş yüreğimizi dağlamıştır” diye konuştu.


TBMM BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN: ”Milletimiz; hükümetimizin, devletimizin atacağı adımları dikkatle izlesin. Öyle ümit ediyorum ki çok kısa zamanda çok vakit geçmeden bu şehitlerimizin acısını dindirecek, hafifletecek karşılıklar mutlaka verilecektir. O nedenle tahriklere kapılmadan, dikkatli, sağduyulu, devlet gelişmelerini, devlet kararlarını beklemek lazım” dedi.


CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL: ‘Türkiye, terörle mücadelesini bu anlayış içinde belirlemelidir’. Terör, artık hükümeti aşmıştır” diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Hükümetin terörle mücadele konusunda izlediği politikalar ve o politikaların varsayımları artık geçerliliğini kaybetmiştir. Türkiye’nin yeni, kapsamlı bir terör politikasına acilen, şiddetle ihtiyacı var. Bu, milli terör politikası olmalıdır.’
 
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ:  Hükümet’in hemen toplantıya çağrılması gerektiğini belirterek, “Sayın Başbakan arkasındaki yetkinin ne anlama geldiğinin idraki içinde olmalıdır. Sınır ötesi mutlaka gerçekleştirilmeli, bu kanlar yerde bırakılmamalıdır” dedi.


DTP’Lİ AHMET TÜRK: Büyük acı çekiyoruz.

1049560cookie-checkKöşk’te Terör Zirvesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.