Köşk'ten 'af' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, ''Söz konusu af kararı (Necmettin Erbakan'ın kalan cezasının kaldırılması) ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında yapılan gerçeğe aykırı yorum ve değerlendirmelerin kamuoyunu yanıltma ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratma amacına yönelik olduğu düşünülmekte ve bu yöndeki yayınlar iyi niyetle bağdaştırılamamaktadır'' denildi.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın kalan hapis cezasının kaldırılması sebebiyle bazı basın ve yayın organlarında yapılan haksız ve yanıltıcı değerlendirmeler üzerine bir açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi.


Açıklamada, Anayasa'nın 104. maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendine göre ''sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak'' Cumhurbaşkanının yürütme alanına ilişkin görev ve yetkileri arasında bulunduğu hatırlatıldı.


Cumhurbaşkanlarının bu yetkisinin sadece hürriyeti bağlayıcı cezaların hafifletilmesi veya kaldırılması ile ilgili olduğu ve yukarıda sayılan durumlardaki hükümlüleri kapsadığı kaydedilen açıklamada, ''Söz konusu af kararı ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında yapılan gerçeğe aykırı yorum ve değerlendirmelerin kamuoyunu yanıltma ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratma amacına yönelik olduğu düşünülmekte ve bu yöndeki yayınlar iyi niyetle bağdaştırılamamaktadır'' denildi.

1065110cookie-checkKöşk'ten 'af' açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.