‘Kılavuzum Anayasa olacak’

TBMM Başkanı Köksal Toptan’a adaylık dilekçesini sunmasının ardından Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Gül, cumhurbaşkanlığı makamının önemini gayet iyi bildiğini, bu yüce makamı temsil etmenin büyük bir sorumluluk istediğini anlatarak, “Bunun bilinci içindeyim. Milli iradenin temsilcisi olan TBMM, şayet beni bu makama layık görürse, görevimi yerine getirirken bütün ilkem ve önceliğim Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını takip etmek olacaktır” diye konuştu. 


Cumhurbaşkanının görevlerinin yazılı olduğu Anayasanın 104. maddesini hatırlatan Gül, cumhurbaşkanının, Türk devletinin birliğini temsil ettiğini kaydetti. Kendisinin de bu bilinç içinde, bu ilkeden hareket edeceğini ifade eden Gül, şunları söyledi: 


“Devletin ve milletin birliğini, bütünlüğü, bölünmezliğini sonuna kadar korumak için çalışacağım. Bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağım. En farklı düşünceleri de dikkate alıp onları da kucaklayacağım. Kendimi onların yerine koyacağım ve yeri geldiğinde öyle düşüneceğim. Bu ülkenin birliği, beraberliği, kardeşlik duyguları, barışın ve huzurun yayılmasıyla ancak yeşerecektir. Bunu yapmak da cumhurbaşkanının en önemli görevlerinden birisi olacaktır. Tarafsızlık kesin ilkem olacaktır. Bundan hiç kimsenin tereddüt etmemesini özellikle rica ediyorum. Çünkü cumhurbaşkanı siyasetin dışında olacaktır ve siyasi kimliğini bırakacaktır. Herkese eşit mesafede olacağım.”  

1046800cookie-check‘Kılavuzum Anayasa olacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.