Kılıçdaroğlu Gülen için ne dedi?

Kemal Kılıçdaroğlu: İnanç temelli birlikteliklere herhangi bir itirazımız yok ama…

Kılıçdaroğlu, İzmir Narlıdere’deki narenciye bahçelerini gezdi, üreticiyle sohbet etti. Narenciye bahçesine giren Kılıçdaroğlu’na üreticiler, maliyetlerle ilgili sıkıntılarını aktardı. Narenciye üreticisinin sorunlarının fazla, maliyetlerinin de yüksek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, iç piyasada oluşan fiyatın, ihracatın daralmasına neden olarak üreticiyi zor durumda bıraktığını söyledi.

Üreticinin ürettiğini satamaz duruma geldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

”Bizim belediye başkanlarımız kısmen yardımcı olmaya çalışacak. Ama, Türkiye genelinde bu sorun, birkaç belediye başkanının alacağı birkaç tonla çözülecek bir sorun değil. Ton başına 75 dolar teşvik veriliyor, bu yeterli değil. 125-150 dolara çıkarılmalı ki, narenciye üreticisi ürettiğinin bedelini alsın. Amacımız şu, bu ülkede üreten tüm çiftçilerin hak ettiği geliri almalarıdır. Tarım Yasası’nda hüküm var. Ona göre teşvik verilmesi lazım. Teşvik verilirse sorun kendiliğinden çözülmüş olur. Bu ürünle ilgili teşvikin bir an önce verilmesi lazım. Biraz daha gecikilirse sorun zaten çözülemez. Çünkü ürün dalda beklemiyor.”

Bir gazetecinin, ”Sav ve Baykal ile görüşeceğinizi söylemiştiniz. Takvim belli oldu mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, ”Hayır, sonra arkadaşlar’ yanıtını verdi. Bir gazetecinin de ”Melih Gökçek yasası ile ilgili ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine ”Konuyla ilgili Muharrem Bey açıklama yapacak” dedi.

CHP lideri, daha sonra Narlıdere Engelliler Dayanışma Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezin girişinde Kılıçdaroğlu’na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Merkezdeki görüşme basına kapalı yapılırken, girişte bazı görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kılıçdaroğlu, havalimanı yolunda verdiği yemek molasının ardından bir gazetecinin, ”Abdullah Öcalan’ın Fethullah Gülen cemaatine iş birliği çağrısı hakkında ne diyeceksiniz” sorusu üzerine şöyle dedi:

”İnanç temelli birlikteliklere herhangi bir itirazımız yok. Ama bu, inanç temelli değil de, inancı kullanarak siyasal amaç için çabalanıyorsa doğru değil. İnancın siyasete bulaşmaması lazım.”

Ardından Gaziemir ilçesine gelen Kılıçdaroğlu vatandaşları selamladı, esnafla tokalaştı. Kılıçdaroğlu Gaziemir Belediyesi ve Gazi Mahallesi Muhtarlığını ziyaret etti.

1270300cookie-checkKılıçdaroğlu Gülen için ne dedi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.