Kılıçdaroğlu güven tazeledi

CHP Genel Başkanlık seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi. Kılıçdaroğlu, tek aday olarak girdiği seçimlerde bin 164 oy aldı. CHP 34. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için seçimler yapıldı.

Kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bin 111 delegenin imzalı önergesiyle Genel Başkanlık seçimine tek aday olarak girmişti.

Bin 282 delegenin bulunduğu partide; 50 delege oy kullanmadı, kullanılan 68 oy ise geçersiz sayıldı.

Geçerli sayılan bin 164 oyun tamamını alan Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi.

Kılıçdaroğlu, sonuçların açıklanmasından ardından yaptığı kısa konuşmasında partililere teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, “Kardeş kavgasının olmadığı, barışın, huzurun, onurun olduğu bir Türkiye için yola çıktık. Yolculuğumuz devam edecek. Bu süreçte destek, gönül veren, el veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Hepinize yürekten muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

PARTİ MECLİSİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Kurultay bugün yapılacak 60 kişilik parti meclisi üyelikleri seçimleriyle sona erecek.

60 kişilik parti meclisinde de önemli değişiklikler olması bekleniyor.

Halen MYK üyesi olan Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata, Gökhan Günaydın, Birgül Ayman Güler, Perihan Sarı gibi isimlerin yine parti meclisine girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

PAVEY PM’YE
CHP’nin yeni parti meclisinde şafak Pavaey, Burhan Şenatalar, Aydın Ayaydın’ın yanısıra, İhsan Özkes ve Muhammed Çakmak da bulunacak.

TEKİN MYK’DA YOK
Bu isimler dışında genel başkan yardımcılığından istifa eden Gürsel Tekin’in de yeniden parti meclisine girmesi ancak MYK’da yer almaması bekleniyor.

ÇARŞAF LİSTE
Ayrıca uzun bir süreden sonra CHP’de ilk kez parti meclisi seçiminde ‘çarşaf liste’ uygulaması yapılacak. Kılıçdaroğlu beraber çalışmak istediği isimlerin yeraldığı bir anahtar liste hazırlayacak.

İKİNCİ ADAM KİM OLACAK?
En büyük rekabet ise ‘ikinci adam’ konumundaki ‘teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığı’ pozisyonu için yaşanacak.

Bu koltuğun ise iki adayı bulunuyor: Halen bu görevi yürüten Nihat Matkap ile daha önceden bu görevde bulunmuş olan Adnan Keskin…

Keskin ve Matkap’ın Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret ettiği belirtiliyor.

1348990cookie-checkKılıçdaroğlu güven tazeledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.