Kılıçdaroğlu liberallerle buluştu

Geçen eylül ayında Sezgin Tanrıkulu önderliğinde yapılan ‘aydın’ buluşması CHP’de ‘kriz’ yaratmıştı. Bu sefer CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Cemaat’e yakın ve ‘liberal’ aydınlarla yemek yenildi. YURT, yemeğe katılanlarla konuştu.

CHP’nin “Kürt sorunu ve terör” konusunda çözüm arayışlarıyla ilgili son toplantısını bazı akademisyenlerle yaptı. Kürt sorununun çözümünde rapor çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üç gün önce Ankara’da akşam yemekte buluştuğu akademisyenlerin bu konudaki görüşlerini, önerilerini dinledi.

Yemeğin ayrıntılarını yemekte bulunan isimlerden öğrenmeye çalıştık ama katılımcılar bu konuda konuşmanın doğru olmadığını YURT’a söylediler. Peki kimler bir araya geldi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Adnan Sezgin, Faruk Loğoğlu ile Prof. Dr. İhsan Bal (Habertürk yazarı/Uluslararası Stratejik Araştırmaları Kurumu (USAK) Başkanı), Prof. Dr. Ersel Aydınlı (Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. Zeki Sarıgil (Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi ), Dr. Nihat Ali Özcan (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı araştırmacısı ve eski asker.)

‘DERİNLEMESİNE GÖRÜŞME’

Yemeğe katılan CHP’li Faruk Loğoğlu YURT’a “Toplantıyla ilgili konuşmak doğru olmaz. Gizli değildi. Ama basına bölük pörçük yansımasını doğru bulmuyorum. Sadece şunu söyleyebilirim: Kürt meselesi başlığı altında derinlemesine bir görüşme oldu” dedi.

Akademisyenlerden Nihat Ali Özcan da Loğoğlu gibi konuştu ve açıklama yapmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantıya, CHP’nin liberal isimlerinin katılmaması (Sezgin Tanrıkulu ve Gülseren Onanç vs…) dikkat çeken bir ayrıntı oldu!

Peki son toplantıya katılan akademisylenler hangi ‘çizgi’yi savunuyorlar? Özellikle Prof. Dr. İhsan Bal bu isimlerden öne çıkanı. Bal, bir dönem Polis Akademisi Başkanlığı görevinde bulundu ve Habertürk yazarı.

AKADEMİSYENLERİN ÇİZGİSİ

‘Yeni CHP’ üzerine gazetede birçok yazı kaleme aldı. Bal’ın Gülen Cemaati’ne yakın olduğu iddia ediliyor. Diğer akademisyenlerden Ersel Aydınlı, Washington’da, George Town Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı, polis kökenli bir Türk akademisyen; Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi. ABD’nin ‘neo- con’ düşünce kuruluşu Washington Enstitüsü’nde zaman zaman ilişki içinde oldu! Zeki Sarıgil de ‘liberal’ çizgide bir akademisyen olarak tanınıyor.

KILIÇDAROĞLU YEMEK İÇİN NE DEDİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’daki yemeği özel bir televizyon kalanında şu cümlelerle değerlendirdi: ‘Biz toplumun değişik kesimlerinden, kanaat önderlerini zaman zaman dinleriz. Geçen akşamki toplantı da bu çerçevede bir toplantıydı. Kürt sorununu masaya yatırdık. Sorunun çözümüne dair neler yapılabileceğini tartıştık. Bizim Başbakan’a sunduğumuz yol haritasının uygulanması gerektiğini vurguladı arkadaşlar.’

TANRIKULU KRİZİ YAŞANMIŞTI!

CHP Sözcüsü Haluk Koç 12 Eylül’de yaptığı basın toplantısında CHP’li Sezgin Tanrıkulu önderliğinde aydınlarla yapılan toplantının hatırlatılması üzerine şöyle konuşmuştu: “Bazı milletvekillerinin toplantı yapma durumu var biliyorsunuz. Bazı gazetecilerle, kişilerle. Şunu söyleyeyim; benim böyle bir toplantı yapıldığından haberim yok. İkincisi, milletvekilleri insanımızı ilgilendiren her sorunla ilgili düşüncesi olan herkesle görüşebilir. Bu CHP’nin tutumunun, CHP’nin ekseninin, yörüngesinin şuraya veya buraya kaydığı anlamına gelmez. CHP’nin ilkeleri ortadadır, mücadelesi ortadadır. Yani hapishaneyi ziyaret eden milletvekillerimiz orada tutuklu olan Hizbullah üyesiyle de görüşmüştür.” (Yurt Gazetesi)

1366180cookie-checkKılıçdaroğlu liberallerle buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.