Kılıçdaroğlu’na da biber gazı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri barikata ulaştı. Bir grup milletvekili barikatı geçti. Kılıçdaroğlu için milletvekilleri CHP liderinin önünde barikatı açmaya çalışıyor. Polis de barikatın önünde mevzilendi. Baruthane Kavşağı’nda ise Birinci Meclis’e yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Polis ile göstericiler arasında gerginlik sürüyor.

Arbedenin ardından Kılıçdaroğlu’nun korumaları barikatı geçti. Kılıçdaroğlu barikatı yararken polis gaz bombası attı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları ile polis arasında yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşandı.

Atatürk’ün balkonundan halkı selamladığı ve Cumhuriyet’in kurulduğu 1. Meclis’in bahçesine giren Kılıçdaroğlu daha sonra Ulus Meydanı’nda toplanan vatandaşlara konuşma yaptı.

CHP Lideri konuşmasında, “Tarihimize yakışmayan bir 29 Ekim yaşıyoruz. Bu tablo Türkiye’nin yüzkarasıdır. Bayramlarımızı halktan koparmak istiyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle beraber 2. Meclis’in önündeki barikatı aştı, polis kordonunu dağıttı.

Daha sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu’na biber gazı sıkıldı, CHP lideri korumaları tarafından Birinci Meclis’in arkasındaki TSK’nın erbaş gazinosuna sokuldu.

Öte yandan barikatı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın kaldırdığı öğrenildi.

1362230cookie-checkKılıçdaroğlu’na da biber gazı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.