Kılıçdaroğlu’ndan ‘imza’ resti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay isteyenlere seslendi, “sabah akşam TV’lerde konuşup, bağırıp çağıracaklarına imzaları toplayıp getirsinler. Gereğini yapayım” dedi. Seçim sonuçlarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “ortada zafer de yok, hezimet de yok” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK’ten Sema Ecer’e konuştu.

CHP lideri, parti disiplini uyarısında bulundu, “herkes düşüncesini partiyi yıpratmadan, kurumsal kimliğe zarar vermeden söylemelidir” dedi.

Hiç kimseye, “imza at veya imza atma” demeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “herkesin hür iradesiyle karar vermesi gereken bir süreçten geçiyoruz” diye konuştu.

Bu konuda kimseye baskı yapmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “baskı yapıldı denmesin diye, il başkanları toplantısını bile bir süre erteledim. Herkes eteğindeki taşı döksün” dedi.

Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak mahalle, ilçe, il bazında ayrıntılı rapor istediğini kaydeden CHP lideri, raporlar geldikten sonra değerlendirme yapılacağını kaydetti; Parti Meclisi’nin de temmuz ayı başında toplanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, konunun ayrıntılarıyla o toplantıda ele alınacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu parti içi muhalefetin lider adaylarına ilişkin bir çok ismin konuşulduğunun hatırlatılması üzerine de, “CHP’de herkes lider olabilir. CHP’nin birikimi fazla” dedi.

Tüzük değişikliği ile ilgili çalışmaların başladığını, komisyonların kurulacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, “özel bir tüzük kurultayı yapmayacağız. Muhtemelen 2012 Mayıs ayında yapacağımız olağan kurultayımızda tüzük değişikliklerini de yapacağız” diye konuştu.

Ortada zafer de hezimet de yok

Seçimde umdukları sonuçu alamadıklarını belirten CHP lideri, “ancak 2007 seçim sonuçlarını baz aldığımız da, ortada zafer de yok, hezimet de yok” diye konuştu.

Başbakan’ın yaklaşımı ikiyüzlü

Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın, “helalleşelim” çağrısı yapmasını da, “iki yüzlü bir yaklaşım” olarak niteledi, “seçim sürecinde istediğini söyler, hakaret ederim. Seçim bitince helalleşelim samimi bir yaklaşım değildir. Helalleşmeyi düşünen, bir gün sonra pişman olur” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın, “anayasa için kapısını çalarım” yaklaşımını ise, “randevu isterse tabi görüşürüz. Kapımız açık. Bizim anayasayla ilgili ne istediğimizi herkes biliyor. Ama AKP ne istiyor kimse bilmiyor. Başbakan’ın ne anlatacağını merak ediyoruz” dedi.

Başbakan’ın anayasa değişikliği konusunda uzlaşma arayacağına inanmadığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, anayasanın uzlaşma komisyonundan geçmesi, her siyasi partinin, “evet” diyeceği bir anayasa olması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl

Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk tartışmasına da değindi, AK Parti içindeki görüş ayrılığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanının görev süresinin tartışmasız 5 yıl olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “seçim 2012’de yapılmalıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, eğer Cumhurbaşkanı Gül isterse, bir kez daha aday olabileceğini kaydetti; “süre 7 yıldır diyenler varsa, anayasa değişikliği yapıp, geçiçi madde koymalıdırlar” diye konuştu. .

1296090cookie-checkKılıçdaroğlu’ndan ‘imza’ resti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.