Kılıçdaroğlu’nun ‘A Takımı’

Olağan kurultayda yeniden şekilenen Parti Meclisi (PM) ile önceki gün ilk toplantısını yapan ve MYK’nın üye sayısının artırımı konusunda PM’den yetki alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son rutuşlarını yaptığı ‘A Takımını’ bugün açıklaması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’yı büyük ölçüde netleştirdiği, görevlendirme konusunda en fazla zorlandığı koltuğun ise Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olduğu belirtiliyor. CHP kulislerindeki ağırlıklı görüş, bu göreve yine Nihat Matkap’ın getirileceği yönünde. CHP Lideri’nin Matkap’ın yanı sıra, Adnan Keskin ve Levent Gök ismi üzerinde durduğu da konuşuluyor.

Parti’nin olağan kurultayında, Kılıçdaroğlu’nun listesini delerek PM’ye girmeyi başaran İlhan Cihaner ile Fikri Sağlar isimlerinden birinin de, sürpriz bir kararla MYK’da görevlendirilebileceği vurgulanıyor.

KONUŞULAN İSİMLER

CHP’den sızan bilgilere göre, partinin vitrinini oluşturacak yeni MYK’da yer alması beklenen isimler ve olası görevlendirmeler şöyle:

Örgütlenme ve parti teşkilatlar: En şanslı isim Nihat Matkap. Matkap olmazsa Adnan Keskin veya Levent Gök’ün görevlendirilebileceği konuşuluyor,

– Seçim ve hukuk işleri: Kılıçdaroğlu, örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına yeniden Nihat Matkap’ı atarsa, seçim ve hukuk işleri görevine Levet Gök veya Adnan Keskin getirilebileceğine kesin gözüyle bakılıyor.
– İşçi sendikaları: Yakup Akkaya.
– İşveren sendikaları: Umut Oran.
– STK’lar ve emekliler: Bülent Kuşoğlu.
– AR-GE, ideolojik söylem ve araştırmalar: Sencer Ayata.
– Medya ve propaganda: Gürsel Tekin.
– Yerel yönetimler: Gökhan Günaydın.
– Bilgi ve teknoloji: Ekrem Kerem Oktay, Emrehan Halıcı.
– Ekonomi ve mali politika: Faik Öztrak’ın getirilmesi bekleniyor. Öztırak’ın başka bir göreve kaydırılırması halinde Oğuz Oyan’ın getirileceği konuşuluyor.
– Dış ilişkiler ve yurt dışı örgütlenmeleri: Faruk Loğoğlu.
– İnsan hakları: Sezgin Tanrıkulu.
– Çevre ve sosyal politikalar: Şafak Pavey.
– Parti sözcülüğü ve kamu politikalarının izlenmesi: Haluk Koç.
– Halkla ilişkiler: Alaattin Yüksel, Gülseren Onanç.
– Kadın örgütlenmesi ve Gençlik Örgütlenmesi: Bu görevleri üstlenecek isimlerin, partinin kadın ve gençlik örgütlerinde seçimle belirlenmesi bekleniyor.
– Parti içi eğitim: Perihan Sarı.
– Genel Sekreterlik: Bihlun Tamaylıgil.
İdari ve Mali İşler: Bülent Kuşoğlu ya da Umut Oran

MYK eski Üyesi Erdoğan Toprak’ın durumu ise belirsizliğini koruyor.

1350220cookie-checkKılıçdaroğlu’nun ‘A Takımı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.