Kültür Üniversitesi’nin, Macaristan işbirliği

İstanbul Kültür Üniversitesi (KÜ), Macaristan’ın önde giden üniversiteleri ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konusunda işbirliği yapmayı planlıyor…

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Roland Kiss Kültür Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. S.Semahat Demir ve Rekrör Yardımcısı Prof.Dr. Sermin Örnektekin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Şahbaz, Kiss ve Demir, Macaristan’daki bazı üniversitelerle KÜ arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ile ortak araştırma projeleri yürütülmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Demir KÜ’den üniversiteler arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla akademisyenlerden oluşacak bir heyeti, Macaristan’daki üniversitelere bir çalışma ziyareti için gönderebileceklerini, ayrıca Macaristan’dan da hocaları İstanbul’a Kültür Üniversitesine beklediklerini söyledi.

Şahbaz ise Macaristan’da 1367 yılında kurulmuş, en eski ve köklü Pécs Üniversitesi olmak üzere başarılı üniversiteler ile KÜ arasında yapılacak bir işbirliğinin, Macar ve Türk toplumu arasında bilimsel, kültürel, sportif ve ticari işbirliği köprüleri kuracağını ve var olan ilişkileri de geliştireceğini kaydetti.

Rektör Demir ziyaretin anısına Şahbaz’a plaket takdim etti. Şahbaz’da Büyükelçi Prof.Dr. Janos Hovar”nin ” Tekirdağ Tarihinin Macar Yazarı Kelemen Mikes” ve Dr.Csba Ujkéry’nin kaleme aldığı ” Aynadaki Hançer” romanını hediye etti.

767760cookie-checkKültür Üniversitesi’nin, Macaristan işbirliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.