Kültür-sanat ‘North Cyprus Fest’te

North Cyprus Fest ismini taşıyan ve Kuzey Kıbrıs’ın kültürel dokusuyla sanatsal yanını ortaya koymayı amaçlayan festivalin programı çok zengin. Festivalin organizasyonundan tiyatro sanatçısı İlke Susuzlu sorumlu.


8 Mart Perşembe günü başlayacak ve 14 Mart Çarşamba gününe kadar sürecek North Cyprus Fest, Kuzey Kıbrıs’ı kültürel ve sanatsal anlamda Londra’da yaşayan diğer etnik topluluklara tanıtmayı da hedefliyor.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Londra Temsilciliği katkılarıyla gerçekleşecek olan festival kapsamında resim-karikatür sergisi, tiyatro, konser ve şölen etkinlikler arasında yer alacak.Festival, 8 Mart Perşembe saat 18:30’da resim ve karikatür sergisiyle start alacak. Nilgün Güney, Aşık Mene, Alper Susuzlu ve Sümer Erek isimli Kıbrıslı Türk ressamların eserleriyle Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin karikatürleri bir hafta boyunca sanat severlerin beğenisine sunulacak.


North Cyprus Fest’te 9 Mart Cuma günü Alper Susuzlu tiyatrosunun “Havasu Garayanni” isimli komedi oyunu izleyicilerle buluşacak. 10 Mart Cumartesi günü Umut Albayrak, orkestrasıyla birlikte Türkçe ve Rumca parçaları canlı performansla seslendirecek. 11 Mart Pazar günü ise Lefkoşa Gençlik Merkezi Folk Dans ekibi ve müzisyenlerinin katılımcıları coşturacağı bir şölen gerçekleşecek. Bu şölende dans ve müziğin yanında geleneksel el sanatlarımızdan lefkara ve sista işlerinin yer alacağı standlar da kurulacak. Canlı performansların sergileneceği el işleri standlarının yanında mutfağımızdan yiyecekler de taze ve sıcak olarak yapılacak. Festival 14 Mart Çarşamba günü ise resim ve karikatür sergisinin kapanmasıyla son bulacak.


North Cyprus Fest isimli festival hakkında daha detaylı bilgi almak için organizasyon sorumlusu İlke Susuzlu’yu 07799238839 numaralı telefondan arayabileceğiniz belirtildi.



PROGRAM


North Cyprus Fest kültür ve sanat festivali programı


8 – 14 Mart Resim ve Karikatür Sergisi / (8 Mart açılış 18:30) 14:00-20:00 / Abney Public Hall (73a Stoke Newington, Church Street N16)
9 Mart –  “Havasu Garayanni” Komedi Oyunu/ 20:00 / St Monica’s Hall (1 Stonard Road, N13, Palmers Green)
10 Mart – Umut Albayrak Konseri/ 19:00 / St Monica’s Hall (1 Stonard Road, Palmers Green, N13)
11 Mart – Şölen/ 18:00 / Abney Public Hall (73a Stoke Newington, Church Street N16)

799000cookie-checkKültür-sanat ‘North Cyprus Fest’te

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.