Kümes ruhsatıyla villa meclise taşındı

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Kalkan’daki imar skandalını meclise taşıdı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle meclise bir soru önergesi veren Çöllü, imar planı olmadan Kalamar koyundaki lüks villalara nasıl izin verildiğini sordu. Kalkan’daki villa skandalına eski ANAP ve AKP Milletvekili Hasan Özyer ile Kalkan’da yaşayan eski ABD Kongresi Üyesi Stephan Solarz ve eski bir bakanın adı karışmıştı.

Kalkan’daki akıl almaz imar vurgununun kamuoyuna yansıdığını belirten Çöllü, önergesinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a şu soruları yöneltti:

KÜMES RUHSATIYLA VİLLA YAPILDI MI?
-Kalkan Beldesi Kalamar Koyu bölgesinin sit alanı olduğu doğru mudur? Bölgede imar planı olmadan yapılaşmaya nasıl izin verilmiştir?

-Bölgede, kümes ruhsatı ile izin alınıp lüks villalar yapıldığı doğru mudur? Bölgede yapılan villalara hangi mevzuat çerçevesinde ruhsat verilmiştir?

-Gerekli yasal izinler alınmadan, bölgede bu kadar yapılaşma nasıl yapılabilmiştir? Kalamar Koyu’ndaki yapılaşma ile ilgili bir inceleme yaptıracak mısınız?

-Kalamar Koyu’nun korunması ve kaçak yapılaşmaların önlenebilmesi için bir girişimde bulunacak mısınız? Yoksa bölgedeki yapılaşmaya seyirci mi kalınacaktır?

İLGİLİ HABERLER:
– “Vurgun” yabancıya satışın sonucu
– Kümes ruhsatıyla villa yapıp İngilizlere sattılar!

______________
* [email protected]

1232830cookie-checkKümes ruhsatıyla villa meclise taşındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.