Koç Topluluğu’nun Londra çıkarması

Koç Holding’den yapılan açıklamada, bünyesindeki 10 şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantılarda Koç Topluluğu’nun, Türkiye finans piyasalarına olan güveni tazelemeyi ve Türkiye’nin uzun vadeli büyüme potansiyeline dikkat çekmeyi amaçladığı belirtildi.


Dün ve bugün olmak üzere iki günde yaklaşık 150 özel toplantının yapılacağı programın açılış konuşmasını yapan Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülend Özaydınlı, şunları söyledi:


“Geçtiğimiz dönemde global piyasalarda yaşanan dalgalanmalar özellikle gelişmekte olan ülkeleri ve Türkiye finansal piyasalarını kısa süre içerisinde önemli derecede etkilemiştir. Ülkemiz son 4 yılda çok önemli başarılara ve gelişmelere imza atmış; enflasyonu tek haneli rakamlara düşürürken, sıkı mali politikalar paralelinde bütçe açığı ve borçlanma oranlarını ciddi şekilde düzeltmiş, istikrarlı bir büyüme ortamına kavuşmuştur. Finansal piyasalarımızın henüz yeterli derinliğe sahip olmaması ve cari açık sebebiyle duyulan endişeler ve önümüzdeki yılın seçim yılı olması, Türkiye’nin bu dalgalanmalardan daha fazla etkilenmesine sebep olmuştur. Ancak Türkiye, orta ve uzun vadede yüksek ve istikrarlı büyüme potansiyeline sahiptir ve son yıllarda atılan adımlar fevkalade önemlidir. Böyle bir dönemde piyasa oyuncularına ve yatırımcılarımıza kendimizi anlatabilmemiz, Türkiye’ye olan inancımızı paylaşmamız özellikle önem taşımaktadır.”

792120cookie-checkKoç Topluluğu’nun Londra çıkarması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.