Koalisyona devam, C.başkanlığı’na selam

KKTC’de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından, CTP ile Demokrat Parti (DP) arasında başlayan görüşmelerde, iki parti bakanlıkların dağılımında 7’ye 3 oranında mutabakata vardı. CTP ve DP’nin hangi bakanlıklar konusunda mutabakata vardıkları açıklanmadı.


Mehmet Ali Talat başkanlığında kurulacak yeni CTP-DP hümetinde CTP’nin 7, DP’nin ise 3 bakanlık alması üzerinde uzlaşan iki partinin heyetleri, konuyu partilerinin yetkili organlarına götürecek.


Serdar Denktaş, ”Ayrıntılar her iki partinin kurullarında görüşüldükten sonra yeniden biraraya gelerek varılan noktayı değerlendireceğiz ve en erken bir zamanda da bu işi sonuçlandırmaya çalışacağız” dedi.


CTP Genel Sekreteri Ferdi Sabit Soyer de detaylı bir program ve protokol çalışması yapacaklarını bildirdi. Soyer, siyasi krizlerin yarattığı sıkıntıyla Kıbrıs sorununu ve içte bekleyen sorunları bir an evvel ele alacak bir hükümetin kurulmasının şart olduğunu dile getirdi. 


TALAT CUMHURBAŞKANI OLACAK
DP lideri Serdar Denktaş, Mehmet Ali Talat’ı Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçiremediğini ve kazanması halinde yeni Başbakanlığı da CTP Genel Sekreteri Ferdi Sabit Soyer’in üstleneceğini açıkladı.


Koalisyon hükümeti kurma konusunda CTP ile hızlı bir şekilde anlaşan DP lideri Serdar Denktaş, dün yaptığı açıklamada, Talat’ı cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmaması ve bağımsız bir adayı ortak desteklemeleri konusunda ikna edemediğini söyledi.


Serdar Denktaş, ‘17 Nisan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar eski hükümeti devam ettirme karar aldık’ dedi.  

677760cookie-checkKoalisyona devam, C.başkanlığı’na selam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.