Kobane’nin gözyaşları “Newroz”daydı

Geçen Pazar günü gün Kuzey Londra’da Finsbury Park’da yapılan kutlamaya katılan PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim’in gözyaşları içinde yaptığı konuşma etkinliğe damgasını vurdu.

Finsbury Park’taki kutlamaya merkezi ve yerel yönetimden pek çok siyasetçi, STK temsilcisinin içinde bulunduğu katılan 10 bini aşkın toplum üyesi katıldı. Kutlamada PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim ve Kobane’de IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren İngiliz Eric Scurfield’in annesi Vasiliki Scurfield de duygusal birer konuşma yaptılar.

Sarı kırmızı ve yeşil tonlarının baskın olduğu kutlamada, Kobane direnişini öven ve PKK lideri Abdullah Öcalan’a da özgürlük isteyen sloganlar atıldı. pankartlar taşıdı.

Bir çok sanatçının ve halkoyunları ekibinin de sahne aldığı Londra Newroz kutlamaları, geç saatlere kadar halaylar ve sloganlar eşliğinde devam etti.

“BU AHLAKSIZLARI TERBİYE EDECEĞİZ”

Müslim konuşmasına, Eric Scurfield başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinden gelip demokrasi ve barış için savaşırken yaşamını yitirenlerin isimlerini sayarak başladı. Konuşması boyunca gözyaşlarını tutamayan Müslim, katılımcıları da duygulandırdı.

“Newroz bir kez daha bizi birleştirdi” diyen Müslim, “Çoluk çocuk, kadın erkek siperlerde durmaya devam ediyoruz ve canileri söküp atmadan evimizde bize rahat umumak nasip olmayacak. Bu ahlaksızları terbiye edeceğiz. Bunları terbiye etmeden halklarımıza rahat vermeyecekler” dedi.

“DESTEK VERSELERDİ”

Üç yıl önce Avrupa’ya ve dünyanın bir çok yerlerine gidip, olup bitenleri anlattıklarını, fakat buna doğru yanıtı ve desteği alamadıklarını söyleyen Müslim, “Kimse ‘benden uzaktır’ demesin. Belçika’da, Fransa’da, İngiltere’de de ortaya çıkıp, insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyorlar. Batılılardan defalarca destek istedik. Bize destek verselerdi böyle olmazdı” dedi.

“ERİC’İN VASİYETİ”

Kobane’de yaşamını yitiren Eric Scurfield’in annesi Vasiliki Scurfield de Kürtlerin yaşadığı zulmün son bulmasını istedi.

Kürt halkının bölgedeki demokrasiyi geliştirmek için, barış için savaştığını söyleyen anne Scurfield, başta İngiliz hükümetine olmak üzere, batılılara seslenerek Kürtlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Acılı anne oğlu ile gurur duyduğunu vurgğulayarak, başka insanların ölmemesi için Kürtlerin mücadelesine destek çağrısı yaptı.

FOTOĞRAF

Bir çok sanatçının ve halkoyunları ekibinin de sahne aldığı Londra Newroz kutlamaları, geç saatlere kadar halaylar ve sloganlar eşliğinde devam etti.

Müslim, konuşmasının sonuna kadar gözyaşlarını tutamadı.. Kutlamaya katılanlar da duygulandı.

Müslim’in duygusal konuşması büyük bir sessizlikle dinlenildi

Scurfield ve Muslim… Scurfield ailesi oğullarının vasiyetini anlattı…

853880cookie-checkKobane’nin gözyaşları “Newroz”daydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.