Kocakarı ilaçlarına dönüş başladı

Bitkisel ürünlere yönelmekle yetinmeyen birçokları ise çareyi son zamanlarda Hoodoo adı verilen eski kölecilik zamanlarından kalma büyü, muska, dua ve sihirlerde arıyor.

Afrika’dan Amerika kıtasına getirilen kölelerin kendi aralarında kocakarı ilaçları kullanmak ve totem tanrılara yönelik duaları, muska, büyü, sihir, âyin gibi şeylere başvurması bugün modern Amerikan insanını çekmeye başladı. Son zamanlarda internet üzerinden satışa başlayan birçok Hoodoo sitesi paraya para demiyor. Beyaz Amerikalı’nın bir zamanlar atalarına köle olarak hizmet etmiş siyahîlerden öğrendiği tılsımlı sözcüklere güvenerek sağlık hizmeti beklemesi ABD’de bir çelişki olarak ortaya çıkarken kocakarı ilaç sanayi hızla büyüyor.

Tütsüler, kokulu mumlar, her türden hastalığa karşı bunlara neden olan kötü ruhları kovmak üzere hazırlanmış sprey-fıs fıslar, boncuk tarzı türlü takılar, bitki özleri vesaire gibi şeylerin pazarındaki büyüme birçok girişimciyi bu alana yöneltti. LuckyMojo.com adlı bir siteye günde 3 bin civarında sipariş yağması, ayrıca bu siteden alışveriş yapanların sayısının 23 bin müşteriyi aşması, bu alanda işlerin iyi gittiğine işaret sayıldı.

1518250cookie-checkKocakarı ilaçlarına dönüş başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.