Kocaman bebekler

Arkadaşına “sülo” demekten çok hoşlanıyordu. Arkadaşı üzülmesine rağmen o, hep bunu yapmaya devam etti. Çünkü ona “sülo” dedikçe stres attığını hissediyordu. Kendisine oyuncağı verilen çocuklar gibi…


Kocaman bebekler gibi…


Çok istemesine rağmen komşusunun işini yapamamıştı. Buna çok üzülüyordu. Fakat elinden başka bir şey de gelmiyordu. Bunu anlattığında komşusu çok kızdı. Hatta ona küstü.


Elinden bebeği alınan çocuklar gibi…


Arkadaşları arasında sevilen biriydi. Lise son sınıfında okuyordu. Ancak top oynamasını bir türlü beceremiyordu. Arkadaşlarının maç oynayacağı gün kendisinin takıma seçilmediğini öğrenince çok öfkelendi. “Ya oynarım ya bozarım.” dedi.


Kocaman bebekler gibi…


Oğlunun sınavlara sıkı hazırlanmasına çok seviniyordu. İyi bir yeri kazanacağından emindi. Sınav sonucunu öğrenince deliye döndü. Oğlu sınavı kazanamamıştı. Genç oğlu soğukkanlılığını muhafaza ederken baba, hüngür hüngür ağlamaya başladı. 


Kocaman bebekler gibi…


Vitrinde gördüğü kazağı beğenmişti. Biraz pahalıydı. Kazağı alabilmek için para toplamaya başlamıştı bile… Bir gün aynı kazağı okulda bir arkadaşının üzerinde görünce şok oldu. O kazağı ondan başkası giymemeliydi. Şaşkınlık içinde öylece bakakaldı. Hatta gözyaşlarına hâkim olamadı.


Kocaman bebekler gibi…


Trafiğe çıktığında kendisine hâkim olamıyordu. Yolda kendisinden başka kimse yok gibi araba sürüyordu. Kaza yapmamak için diğer arabaların sağa sola kaçışlarına katıla katıla gülerdi.


Kocaman bebekler gibi…


Ringde birbirlerini döverek kan ve yara içinde bırakanların kendisi gibi insan olduklarına dikkat bile etmemişti. Sadece tuttuğu kişinin kazanmasını istiyordu. Sürekli: “vur, vur” diye bağırıyordu. Ve bu ona oyun gibi geliyordu.


Kocaman bebekler gibi…


Ve bunlar her gün gördüklerimiz.


Yaşına başına bakmayın siz… Onlar daha büyümemişler.


Kocaman bebekler bunlar… 
 
 
[email protected]

712630cookie-checkKocaman bebekler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.