Koca’ya göre aşı israfı yokmuş

Aşıların israf olduğu yönündeki iddialara ”Aşılama programında kullandığımız aşılar uygun saklama koşullarını haiz merkezlerde uygulanmaktadır” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının çöpe gittiği iddialarının gerçekle bağdaşmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu alanların aşı olmaya gitmemesi sonucu o dozların ziyan olduğunu yönündeki iddialara yanıt verdi.

Açıklamasında her bir doz aşının kıymetinin bilindiğini vurgulayan Bakan Koca, ”Aşının israfı söz konusu değildir” dedi.

Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

”Aşılama programında kullandığımız aşılar uygun saklama koşullarını haiz merkezlerde uygulanmaktadır. Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir”

BioNTech aşısı için randevusuna gelmeyenlerin dozların ziyan olduğu öne sürülmüştü. BioNTech aşılarının buzluktan çıktığı gün kullanılması gerekiyor.
Her ne kadar bakan farklı bir sorunun yanıtını verse de dünyadaki uygulamada israfı önlemek için aşıya çağrılanların gelmeme durumunda yedek çağrılar yapılıyor.

2507820cookie-checkKoca’ya göre aşı israfı yokmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.