Koltuk için, ‘nükleerci’lere göz yumdu

İngiltere’nin hâlihazırdaki dört nükleer denizaltısı, her biri İngiliz yapımı savaş başlıkları taşıyan ve sayıları 16’ya dek varan Amerikan Trident balistik füzeleriyle donatılmış bulunuyor.


Füzelerin güncellenmesinin bütçeye maliyeti 25 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. İşçi Partisi içinde sol kanat “Böyle bir harcama gerekli mi?” sorusuna yanıt arayarak bütçeden silahlanmaya büyük bir ödenek ayrılmasına soğuk bakıyor..


Maliye Bakanı, dün yaptığı konuşmada “uzun vadede” nükleer yeterliliği koruma sözü verdi.


İngiltere’nin ciddi ulusal gazetesi The Times, İngiltere Maliye Bakanı Gordon Brown’un başbakan olma durumunda, Trident füze sistemini yenileme sözü vererek sol kanadı kızdırdığını yazdı. 


The Times’a göre; gelecek yıl Tony Blair’den görevi devralması beklenen Gordon Brown, ABD hükümeti ve Silahlı kuvvetleri memnun edecek bu açıklamasıyla, İşçi Partisi lideri olduğunda, savunma konusunda yumuşak davranmayıp partinin sol kanadına yönelmeyeceğini de belli etmiş oldu.


Bakanların nükleer füzeleri yenileme kararını, 2007’nin başlarında almaları bekleniyor. Yeni sistemde de, eskisi gibi, denizaltıların kullanılması gündeme gelmiş oldu.


 

792140cookie-checkKoltuk için, ‘nükleerci’lere göz yumdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.