Komkar Halepçe’yi kınadı

Komkar’ın açıklaması aynen şöyle:


“16-17 Mart 1988 tarihinde diktatör Saddam rejimi tarafından Kürdistan’ın Halepçe Kentine karşı kimyasal silahlar kullanılarak çoluk-çocuk, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden 5000’den fazla sivil Kürt insan öldürüldü, bir o kadarından fazlası yaralandı ve 150 bin kadar insan da can havliyle Türkiye ve İran sınırına doğru kaçmak durumunda kaldı. Bu zorunlu kaçış sırasında kimyasal silahlarla katledilenden fazla insan yaşamını yitirdi.


Halepçe Katliamı açık bir soykırım girişimidir ve ne yazık ki o dönemin koşullarında dünya kamuoyu yeterli tepkiyi vermemiş, Kürtler yalnız bırakılmışlardır.


Bugün gelinen noktada katliama uğrayan Kürtler, Irak Kürt Federe Bölgesini oluşturmuşlar ve kendi kendilerini yönetir durumdadırlar. Halepçe Katliamı, Irak Kürt Federe Bölgesinin ve Kürtlerin kazanımlarının hangi bedellerle elde edildiğine ilişkin çarpıcı bir örnektir. Bunca acıyla, kanla ve bedelle elde edilen kazanımların korunmasının üzerinde titremek her kesimin görevidir. Bu haklara saygı göstermek aynı zamanda Bölge Ülkelerinin asli görevlerinden biri olmak durumundadır. Kürtlerin elde ettiği kazanımlara saygı, bölge barışının tesisi için zorunludur.


Halepçe Katliamını şiddetle kınarken bir kez daha Başta Bölge Ülkeleri olmak üzere herkesi Kürtlerin oluşturduğu Irak Federe Kürt Devletini tanımaya ve Onların haklarına saygı göstermeye davet ediyoruz.”


İLGİLİ YAZI: Halepçe Katliamı üstünden 19 yıl geçti

800670cookie-checkKomkar Halepçe’yi kınadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.