Komkar ‘Newroz’u çocuklarla kutladı

Komkar, ‘Newroz’ Bayramını çocukların yanısıra çok sayıda üyenin katıldığı etkinlikle kutladı.


Komkar Başkanı Diyar Budak, ‘Newroz’ Bayramı’nın çocuklar arasında daha iyi anlaşılması için bu yıl bir resim yarışması düzenlediklerini ifade ederek, çocukların yarışmaya gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekür etti.


Çocuklara yönelik bir konuşma yapan Budak, “Size Kürtçe hitap etmek isterdim. Ama birçoğunuz Kürtçe bilmediği için Türkçe konuşmak zorundayım. Bu konuda anneniz ve babanızın çok büyük eksikliklerinin bulunduğunu söylemek istiyorum. Her fırsatta, Kürtçe öğrenmeye çalışın ve dilinizi geliştirmeye bakın” dedi.


Etkinlikte söz alan Sevimli Yıldız da, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak Demirci Kawa’nın öyküsünü anlattı. Yıldız, “Bu yıl da, halkımızın yıllardır özlemini duyduğu ve uğruna nice bedeller ödediği bu güzel günü yaşayıp, yaşatmak için Komkar olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Her ulusu ulus yapan yarattığı değerlerdir. Bu değerlerin içerisinde en önemli yeri tutan ‘Newroz’u bu yıl da görkemle kutluyoruz” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından ‘Newroz’ konulu resim yarışmasında dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verildi. ‘Newroz’ etkinliği, folklor ve çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.

779310cookie-checkKomkar ‘Newroz’u çocuklarla kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.