Komkar’dan coşkulu Newroz Kutlaması

Komkar, haftalar öncesinden başladığı Newroz Kutlama hazırlıklarının ardından coşkulu bir gece düzenledi. Tottenham Green Centre’ı dolduran izleyiciler geceden memnundu.


Şivan Perwer ve Nilüfer Akbal’ın damgasını vurduğu gecede ilk olarak Brusk ve Haydar Arslan sahneye çıktı. Ardından Caner Şahin’in söylediği türkülerle devam eden gecede sahnedeki yerini alan Hussein Zahawy, sahnede kullandığı enstürmanlarla izleyiciyi büyüledi.


Güzel sesi ve yorumu ile türkülerini seslendiren Zel’in hemen ardından sahneye Türk Halk Müziği yorumcularından İsmail İpek çıktı. Komkar’ın düzenlediği geceye Yılmaz Çamlıbel konuşmacı olarak katıldı. Nilüfer Akbal güler yüzü ve gür sesi ile büyük ilgi topladı.


En sevilen şarkılarını seslendiren Akbal’ın ardından heyecanla beklenen Şiwan Perwer sahneye çıktı. Şivan Perwer’in sahneye çıktığı an coşkunun dorukta olduğu andı.
Komkar’ın düzenlediği Newroz Kutlaması’nda kültürel Kürt kıyafetleri de göze çarptı.


Doyasıya halay çekilen gecede, 1994,2004,2005 Dünya Folklor Yarışması’nda birincilik ödülleri almış olan Hüseyin Çiçek yönetimindeki Komkar İngiltere Folklor Ekibi de halk oyunları gösterisi sundu. Gece geç saatlere kadar devam eden kutlama, Şivan Perwer’in söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. 


FOTOĞRAF: Şivan Perwer yoğun tezahüratlarla sahneye çıktı.

801300cookie-checkKomkar’dan coşkulu Newroz Kutlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.