Komünist Şair Neruda’nın Postacısı ABD’de

Şili’nin yetiştirdiği büyük şair Pablo Neruda’nın İtalya’nın Sicilya açıklarındaki bir sakin adada geçirdiği sürgün yıllarına ait çekilmiş Postacı adlı filmin ( Il Postino) bu kez operası hazırlandı ve Los Angeles kentinde sahneye kondu. Bir sezonluk tüm biletlerin satıldığı operada komünist şair Neruda’yı ünlü İspanyol baritonu Plácido Domingo canlandırıyor. Los Angeles’ın ve Hollywood’un tüm ünlüleri ve sosyetesi, komünist şairi izlemeye operaya koşuyor.

Neruda’nın adada geçirdiği yalnızlık zamanlarında ona dünyadan haberler taşıyan, mektuplarını getirip götüren adanın postacısı, İtalyan Komünist Partisi üyesi olan postacı Mario Ruoppolo’yu ise yine ünlü operacı Charles Castronova canlandırdı.

İspanyol yazar Antonio Skarmeta tarafından yazılmış Postacı adlı romandan kaynaklanan film 1995 yılında çekilmişti. Il Postino o zamandan beri bir klasik olarak gişelerde her zaman bilet buldu. Bu kez operası hazırlanan, komünizm düşünün büyük şairi Neruda’yı anlatan yapıtta, 69 yaşına karşın şairi başarıyla canlandırıp seslendiren Plácido Domingo büyük alkış alıyor.

Opera’nın bu sezondan sonra, ilk önce Broadway-New York’a, daha sonra bir Amerika turnesine çıkacağı açıklandı. Avrupa’dan yoğun taleplerin de olduğu öğrenilen operanın ne zaman komünist şair Neruda’nın ülkesine, Şili’ye gideceği sorusu, hâlâ yanıtsız duruyor.

1511070cookie-checkKomünist Şair Neruda’nın Postacısı ABD’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.