‘Komplo teorisi’ İngiltere’yi zora soktu

İngiltere, 2018 yılında yapılacak Dünya Kupası’nın evsahibi olabilmek için başvuru dosyasını geçen hafta David Beckham aracılığıyla FIFA’ya iletmişti.

Hollanda ve Belçika ortaklığı, İspanya ve Portekiz ortaklığı ve ayrıca Rusya’nın talip olduğu 2018 Dünya Kupası ev sahipliğinde İngiltere’nin şansının yüksek olduğu düşünülüyordu.

Spor yazarları ABD, Rusya, Katar ve Güney Kore’yle Japonya’nın da evsahipliğine talip olmasına karşın FIFA’nın 2018’i Avrupa kıtasında düzenlemek istediğini ve bu nedenle İngiltere’nin şansının yüksek olduğunu belirtmişlerdi.

ŞANSI AZALTAN KOMPLO TEORİSİ

The Sunday Mirror’da yer alan bir haber ise İngiltere’nin umutlarınnın kararmasına neden oldu. Habere göre, İngiltere’nin 2018 Dünya Kupası başvuru komitesinin başkanı bir sohbet sırasında, Rusya ve İspanya’nın İngiltere’ye karşı komplo kuracaklarını öne sürdü. Gazete’nin söz ettiği ses kaydına göre; komplo, “Gelecek ay başlayacak Dünya Kupası’nda İspanya milli takımının hakemlere rüşvet verecek olması” olarak aktarıldı.

Komplo teorisine göre İspanyollar bunun için Rusya’dan yardım istemiş ve karşılığında da 2018 adaylığından Rusya lehine çekilecekmiş.

BASINA YANSIYINCA İSTİFA ETTİ

Bu sözler basına yansıyınca komite başkanı görevinden istifa etti. İngilizler de hemen hasar tespiti yapma çalışmalarına girişti. Bu gelişmenin 2018 hayallerine nasıl bir darbe vurduğunu ölçmeye çalışıyor.

Ciddi ulusal gazetelerden The Financial Times ise gelişmeleri, “bu kendi kalemize gol atmaktan başka bir şey değil” diye yorumladı.

727300cookie-check‘Komplo teorisi’ İngiltere’yi zora soktu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.