Komşu plakta ne çalıyor?

Televizyon programları konusunda format yaratıcılığı ile tanınan ve uzun soluklu işleriyle bilinen yönetmen son olarak yine daha önce ele alınmamış bir konuya dikkat çekti ve müziğin tınılarının peşinden giderek sınırların ötesini aştı.

‘Yurtta Barış Dünya’da Barış’ diyen olağanüstü bir ülkenin vatandaşı, milletin evladı olarak bu güzel duygusunu başkalarına da bulaştırmayı müzik aracılığıyla yapmayı denedi.

Komşularımızın müzik kültürü, enstrümanları ve renkli yaşamlarından kesitleri kısa süreli programına aktaran Onur’un, geçtiğimiz yaz çekimlerine başladığı proje TRT Türk ekranlarında yayınlanmaya başladı bile.

Cumartesi günleri saat 01.10 ve 17.15 saatlerinde iki kez yayınlanan ‘Komşu Plakta Ne Çalıyor’ programı sınırlar arasındaki köprüyü müzikle, kültürle kurmayı başaran enstrümanları kullanıyor.

Farklı coğrafyaların acılarına, sevinçlerine, düğünlerine, törenlerine, müziklerine kulak kabartan proje gidilen ülkelerde de inanılmaz olumlu tepkiler aldı.

Azerbaycan, Suriye, Makedonya, Karadağ, Gürcistan, Arnavutluk, Ermenistan’ın özellikle en ünlü sanatçıları ve sesleri de programda yer almaktan duydukları mutluluğu paylaştılar.

Kemençe’nin, Ud’un, Kanun’un, Düdük’ün, Davul’un, Zurna’nın öykülerinin, atlaslarının ortak hikâyelerinin kaynaştığı programda “ Kültür insanın doğurduğu şeydir”. Düşüncesini de adeta doğruluyor.

746110cookie-checkKomşu plakta ne çalıyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.