Komşuda ‘kemer sıkmaya karşı’ genel grev

Grev nedeniyle tarihi kalıntıların turistlere kapanması ve hava ulaşımının tamamen durması bekleniyor.

Bu Yunanistan’da işçilerin iki hafta içinde yaptıkları ikinci genel grev.

Yunanistan kamuoyu Avrupa Birliği’nin, ülkelerinin içine düştüğü ekonomik sıkıntı karşısında gereken desteği vermediğini düşünüyor.

Bu görüşler, Yunanistan hükümet yetkilileri tarafından da dile getiriliyor.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos BBC’ye verdiği mülakatta, Avrupa Birliği liderlerini çapsızlıkla suçladı.

Pangalos, 1980’lerde Avrupa ülkelerini yöneten Margaret Thatcher, Helmut Kohl ve François Mitterand gibi liderlerin, ekonomik krizin Avrupa’yı bu kadar etkilemesine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

İspanya’da kitlesel gösteriler

İspanya’nın bir çok kentinde dün gece binlerce işçi, küresel ekonomik krizle büyüyen işsizlik ve bütçe açığını kontrol altına almak amacıyla, hükümetin kamu harcamalarında yapmayı planladığı kesintileri protesto amacıyla düzenlenen gösterilere katıldı.

Sendikalar, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun emeklilik yaşını yükseltme ve iş güvenliğini azaltmaya yönelik önerilerini reddediyor.

Fakat muhabirler, sendikaların artık ispanya’da işgücünün sadece yüzde onbeşini temsil ettiklerini ve bir zamanlar sahip oldukları, grevle hayatı felce uğratma gücünü kaybettiklerini söylüyorlar. (BBC)

FOTOĞRAF: Bu sendikaların iki hafta içinde ikinci 24 saatlik eylemi olacak

1235140cookie-checkKomşuda ‘kemer sıkmaya karşı’ genel grev

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.