Komutanlar ifade veriyor

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden sıkı güvenlik önlemleri altında sivil plakalı bir minibüse bindirilerek Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne ulaştırıldı.

5 polis otomobilinin nezaret ettiği konvoy, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden adliye bahçesine alındı.
Güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra, önce Fırtına ardından Örnek ve daha sonra da Saygun tek tek adliye binasına giriş yaptı.

Adliyenin mahkemelerin bulunduğu bölümünde yer alan Adli Tabiplik birimine ilk olarak emekli Orgeneral Fırtına, ardından emekli Orgeneral Saygun, daha sonra da emekli Oramiral Örnek getirildi. Tek tek sağlık kontrolünden geçirilen 3 eski kuvvet komutanı, daha sonra savcılık katına çıkartıldı.

Emekli Orgeneral Ergin Saygun ile emekli Oramiral Özden Örnek’in, Adli Tabiplik’ten çıkarıldıktan sonra gülümsedikleri görüldü.

Edinilen bilgiye göre, Fırtına’nın ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı nezaretinde Savcı Mehmet Berk, Saygun’un ifadesi ise savcı Ali Haydar tarafından alınıyor.
Bu arada, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in sorgusuna ise henüz başlanmadığı belirtildi.

BİR GRUP ASKER DAHA GETİRİLDİ

Soruşturma kapsamında bir grup muvazzaf asker daha Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine getirildi.

İLGİLİ HABER: Balyoz’da 20 tutuklama

1235310cookie-checkKomutanlar ifade veriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.