Konferansı bugün Avam Kamarası’nda

Dialogue Society’nin yanısıra Konferansı düzenleyenler arasında University of Birmingham, Irish School of Ecumenics, Leeds Metropolitan University, London Middle East Institute, Middle East Institute ve University of London sayıldı. Londra konferansları Kasım ayında da Rotterdam’da yinelenecek.


Bugün Parlamentoda yapılacak resepsiyon-toplantı sonrası Londra’yı ikiye bölen Thames nehri üzerinde bir bot gezisi de düzenlenecek.


Üç günlük konferans dizisinde toplantı konuları dinler arası diyalog ve Gülen’in görüşlerinde odaklanacak.


Londra Üniversiteleri’nde konferans düzenlemek için geleneksel yöntem kurumsal olarak başvuruda bulunulması, konferansın akademik bir değer taşıması ve üniversite vakıflarına cömert bağışlar yapılması gerekiyor.


FARKLI DİNLERDEN AKADEMİSYENLER


Parlamento’daki toplantının halka kapalı ve basına olduğu Gülen Konferansları’nın üniversitelerdeki programı ve farklı dinlerden çoğu akademist konuşmacıları şöyle:


– 26 Ekim – SOAS (9.00-16.30 arası): Mustafa Akyol, Dr Shanthikumar Hettiarachchi, Marie-Elisabeth Maigre, Emre Demir, William Park, Fatih Tedik, Marcia Hermansen, Gürkan Çelik, Kate Kirk, Yusuf Alan, Louis Cantori, Paul Weller, Mustafa Gürbüz, Steve Wright, Ramazan Kılınç, Asaf Hussain, Ahmet Kuru, Dr Y Alp Aslandogan ve Dr Bekir Çınar, Etga Uğur, Muhammad Nawab Osman, Wanda Krause, Dr Philipp Bruckmayr, Selcuk Uygur, İbrahim Keleş, Talip Küçükcan, Muhammed Çetin
– 27 Ekim – LSE (9.00-16.30 arası): Prof Douglas Pratt, Dr Helen Rose Ebaugh, Doğan Koç, Prof Richard Penaskovic, Prof Yasien Mohamed, Dr Irina Vainovski-Mihai, Dr Victoria Clement, Prof David Capes, Prof Ian Williams, Fabio Vicini, Mehmet Kalyoncu, Erkan Toguşlu, Jonathan Lacey, Dr Rifat Atay, Michael Graskemper, Ali Paya, Prof Zeki Sarıtoprak, Prof Asma Afsaruddin, Prof Paul Heck, Prof Oliver Leaman, Prof Greg Barton, Dr Turan Kayaoğlu, Dr Y Alp Aslandoğan, Bruce Eldridge, Özcan Keleş…


LONDRA’DAKİ BAZI DERNEKLERDEN TEPKİLER


Londra’da faaliyet gösteren bazı Türk ve Kıbrıslı dernekleri, yaptıkları ortak açıklamayla Gülen Konferansları’na tepki gösterdi. İngiltere’deki 16 derneği çatısında toplayan İngiltere Kıbrıs Türk Örgütleri Konseyi’nin yanısıra tepki gösteren dernekler şöyle:


“İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Anadolu Kültür Merkezi, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Britanya Türk Kadınları Derneği, Mustafa Kemal Derneği, Pekünlüler Derneği, Reform 2000 Partisi, Türk Öğretmenler Derneği, Türk Yaşlılar Derneği”


Ortak açıklada şöyle denildi:


“Bizler aşağıda imzaları bulunan İngiltere’deki Türk toplumunun yurtsever, demokratik kitle örgütleri, 25-26-27 Ekim 2007 tarihleri arasında Londra’da, Kasım ayında Rotterdam’da düzenlenecek olan, uluslararası Fethullah Gülen Konferansları’nı protesto ediyor ve kamuoyunu uyarmayı bir  görev biliyoruz.


Aşağıda sunduğumuz mektup, İngiltere ve Türkiye nezdinde ilgili devlet, üniversite,  medya ve demokratik kitle örgütlerine iletilmiştir.


Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürkçü temellerini yok etmek için ABD emperyalizmi tarafından sürdürülen sistematik saldırı artık ‘stratejik ortağımız’tarafından asimetrik bir savaşa dönüştülmüş ve Cumhuriyetimizin fiziksel varlığını tehdit eden bir boyuta ulaşmıştır. ABD’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yürüttüğü bu asimetrik savaşın siyasi ve ideolojik bağlamdaki mızrak ucu görevini Fethullah Gülen ismi etrafında örgütlenmiş olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin fiziksel varlığını yok ederek yerine bir İslam Devleti kurmayı hedefleyen bir teşkilat yürütmektedir. ABD’nin küresel egemenlik stratejisinin müslüman toplumlara yönelik açılımının bir parçası olarak örgütlendirilmiş olan Fethullah Gülen tarikatı, 8 yıldır ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’i İngiltere Lordlar Kamarasının katkılarıyla sürdürülen 7 yıllık bir çalışmanın ardından Londra ve Rotterdam konferansları ile Avrupa kıtasına çıkarmayı amaçlamaktadır . Bu konferanslar ile Fethullah Gülen’i AB içinde legalize etmek ve en önemlisi ABD emperyalizmi tarafından yıkılması planlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin yerine  ‘Ilımlı İslam Devleti’nin anayasasını adım adım kamuoyunun gündemine getirmek düşünülmektedir. 


Bizler Avrupa’da yaşayan Türk yurtseverler olarak Birleşik Krallık’ın en üst düzeydeki resmi devlet organları eliyle ülkemizin en temel kurumsal temellerine yönelik dostane olmayan bu faaliyeti sorguluyor ve uyarıyoruz: Vatanımız sözkonusu olduğunda gerisi teferruattır.”


Gülen Konferansları için ayrıntılı bilgi “http://gulenconference.org.uk/news.php” adresinden de alınabiliyor.

806310cookie-checkKonferansı bugün Avam Kamarası’nda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.