Kongre işkenceye karşı bastırıyor

Bu konuda yapılan oylamada 122 redde karşılık 308 evet oyu kullanıldı. Oylama, ABD Senatosunun Ekim ayında yaptığı benzeri bir oylamayı takip ediyor.

Ne ABD Temsilciler Meclisi ne de ABD Senatosundan gelen çağrıların Beyaz Saray üzerinde bağlayıcılığı var ama her şekilde Bush yönetimini zor duruma soktuğu görüşü hakim. Kongrenin her iki kanadı da Cumhuriyetçilerin kontrolünde ve Başkan Bush, daha önce sorgu taktiklerini sınırlayacak herhangi bir yasayı veto etme uyarısında bulunmuştu.

Oylama, yönetimle Vietnam’da savaş esiri olmuş Cumhuriyetçi senatör John McCain arasında devam etmekte olan görüşmelere rastladı. McCain, tutsaklara yönelik muamelenin kesin kurallara bağlanması çağrısı yapan bir kampanyanın başında bulunuyor.

McCain, Senato oylamaları sırasında görüşlerini “Şimdiye kadar askerlerimize neye izin verildiğini, neyin yasak olduğunu açıkça söylemedik. Sadece istihbarat toplamalarını istedik. İşler yanlış gidince de onları suçladık” diyerek açıklamıştı.

ABD Yönetimi, Guantanamo’daki tutsaklara yönelik muamelesi nedeniyle de sık sık insan hakları örgütlerinin eleştirilerine hedef oluyor. (BBC)

1120370cookie-checkKongre işkenceye karşı bastırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.